Støtter svensk nei til norsk laks

Flere norske kommuner, men også norske restauranter burde vurdere å kutte ut norsk oppdrettslaks fra menyen, mener norsk forening. Maaemo serverer den ikke.

LAKS: Oppdrettslaksen er en av Norges største eksportvarer. I Sverige har en kommune nå vedtatt å ikke servere den til barna. Foto: Scanpix
LAKS: Oppdrettslaksen er en av Norges største eksportvarer. I Sverige har en kommune nå vedtatt å ikke servere den til barna. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den svenske kommunen Åre har vedtatt å ikke servere norsk oppdrettslaks til kommunens barnehage- og grunnskolebarn.

- Man vet at det er helseskadelige stoffer i fôret til oppdrettslaksen. Denne tilsetningen i mat er ikke bra, og som et forsiktighetsprinsipp vil vi ikke at barna våre skal få i seg dette, sier Peter Bergman, som fremmet forslaget for kommunen, til Dagbladet.

Organisasjonen «Reddvillaksen» støtter den svenske kommunens avgjørelse.

- Vi mener Åre kommune har tatt en riktig og viktig avgjørelse, og støtter dem fullt ut, sier nestleder i foreninga, Tor Inge Dolve, til Dagbladet.

- Vi opplever nå en gryende bevissthet hos folk når det kommer til hva slags stoffer denne fisken faktisk inneholder. Vi synes norske kommuner burde gjøre det samme som Åre. I tillegg mener vi at norske restauranter bør tenke mer over hva de serverer når de gir gjestene oppdrettslaks, sier Dolve.

Kjøkkensjef og medeier i Maaemo, Esben Holmboe Bang, er en av dem som har gått til frontalangrep på nasjonalhelligdommen; norsk oppdrettslaks.

Hos Maaemo, som i 2016, som landets første, ble belønnet med tre stjerner i Michelinguiden, er oppdrettslaks noe man aldri vil kunne finne på menyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer