Støtter utredning om homoterapi

Erna Solberg sier en utredning om homoterapi er en god idé. - Unødvendig, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

DEBATT OM HOMOTERAPI: Høyre har varslet at de vil støtte en utredning av et forbud mot homoterapi. Arbeiderpartiet mener det bare er å utsette saken, men vil likevel heller ha en utredning enn ingenting. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DEBATT OM HOMOTERAPI: Høyre har varslet at de vil støtte en utredning av et forbud mot homoterapi. Arbeiderpartiet mener det bare er å utsette saken, men vil likevel heller ha en utredning enn ingenting. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er vondt å se hvor vanskelig det er for mennesker som tror på gud, men som gis følelsen av at «gud ikke tror på deg». Det er deler av denne terapien som i utgangspunktet ville vært forbudt under dagens lovverk, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagbladet.

På Stortinget har Høyre varslet at de vil støtte en utredning om forbud mot konverteringsterapi, såkalt «homoterapi». Solberg har sett flere av filmene om homoterapi på VGTV, og statsministeren synes en utredning av et lovforbud er en god idé.

- Jeg tror det hadde vært lurt å ganske raskt å få en grenseoppgang på de tilfellene vi har sett, om ikke de allerede ville vært rammet av forbudene vi har sett per dags dato. Noe av dette er helt horribelt å utsette andre mennesker for. Så er det greit å få en utredning, som det diskuteres nå på Stortinget, for dette er en komplisert sak, sier hun.

Statsministeren er samtidig klar på at et forbud kan vise seg å bli vanskelig i praksis.

- For å lage et lovforbud må du vite hva du forbyr, og hvordan det slår ut. Utfordringen som ligger nå er å få klare og tydelige definisjoner på hva vi egentlig snakker om. Derfor mener jeg det er greit uansett å se på ulike sider av dette litt dypere, før man hopper på den ene eller andre siden, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer