FÅR STØTTE: Evangeliske ledere i USA ser gjerne at den republikanske presidentkandidaten Rick Santorum vinner fram. Foto: REUTERS/Jason Reed
FÅR STØTTE: Evangeliske ledere i USA ser gjerne at den republikanske presidentkandidaten Rick Santorum vinner fram. Foto: REUTERS/Jason ReedVis mer

Støttes av predikantene

Rick Santorum, som driver iherdig valgkamp i South Carolina, får støtte fra framtredende evangeliske ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 150 evangeliske ledere og konservative møttes i Houston i Texas for å prøve å samle seg om én av de republikanske kandidatene.

Santorum, som har prøvd å bli den som kan samle de konservative kandidatene mot Mitt Romney, fikk 85 av de 114 stemmene som ble avgitt på møtet, og ble dermed gruppas kandidat. Newt Gingrich ble nummer to.

Det var ikke ventet at gruppa skulle bli enig om en kandidat, siden de høyrekristne stemmene har vært delt mellom Santorum, Gingrich og Texas' guvernør Rick Perry.

Santorum får støtten en uke før nominasjonsvalget i South Carolina der 60 prosent av republikanerne regner seg som konservative kristne.

Meningsmålingene viser at han trenger hjelp. En måling lørdag viste Romney i klar ledelse med 37 prosent, mens Ron Paul og Santorum lå langt bak med 16 prosent hver. (NTB)