Støttes av Trump etter hat-anklager

Ble beskyldt for å ha framprovosert New Zealand-terror. Nå får hun støtte fra Trump-administrasjonen.

FIKK KRITIKK: Chelsea Clinton deltok på en minnestund for ofrene etter terrorangrepet på New Zealand. Foto: Rashid Umar Abbasi / Reuters / Scanpix
FIKK KRITIKK: Chelsea Clinton deltok på en minnestund for ofrene etter terrorangrepet på New Zealand. Foto: Rashid Umar Abbasi / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under en minnestund for Christchurch-ofrene på New York-Universitetet fredag kveld ble Chelsea Clinton beskyldt for å ha bidratt til islamofobi og dermed delvis ha skyld i massakren.

Hendelsen ble filmet og har siden gått viralt på nettet.

- Bidro til islamofobi

Bakgrunnen for beskyldningene mot Clinton var en tweet hun tidligere hadde postet der hun kritiserte politikeren Ilhan Omar for hennes kommentarer relatert til Israel.

Aktivisten Leen Dweik hevdet denne typen kritikk fra Clintons kritikk bidro til islamofobi.

- Dette her er et resultat av en massakre framprovosert av mennesker som deg og ordene du setter ut i verden, sa Dweik under minnestunden.

- Og jeg vil at du skal vite dette, og jeg vil at du skal føle dette dypt inni deg. 49 mennesker døde som følge av retorikken du setter ut, fortsatte Dwieik.

- Ikke intensjonen

Clinton svarte at dette aldri var hennes intensjon.

- Jeg er lei for at du føler det slik, svarte Clinton.

- Jeg mener at ord betyr noe. Jeg mener vi må vise solidaritet, la hun til.

Trump-støtte

Nå tar mange Clinton i forsvar etter konfrontasjonen - blant dem flere fra Trump-administrasjonen.

- Det er sykt å se mennesker beskylde Chelsey Clinton for NZ-angrepene fordi hun tok til orde mot antisemittisme. Vi bør alle fordømme antisemittisme og alle former for hat. Chelsea burde bli hyllet for å snakke høyt. Enhver som ikke forstår dette er en del av problemet, skriver Donald Trump jr på Twitter.

Også president Trumps seniorrådgiver, Kellyanne Conway, har brukt Twitter til å forsvare Clinton.

- Nyt graviditeten Chelsea Clinton (min favoritt-tid) og morskapet/barna dine (det absolutt beste). Ignorer bråket, skriver hun.

- Ikke planlagt

Til New York Post har Dweik forklart hvorfor hun konfronterte Clinton under minnestunden.

- Jeg ønsket å formidle min sorg. Det var ikke et planlagt angrep, og jeg ventet bevisst til minnestunden var over. Jeg ønsket at denne personen skulle vite at hun har forårsaket skade, sier hun.

Chelsea Clintons talskvinne Sara Horowitz sier til avisa at Clinton har en historie med å ta til orde for alle former for hat - inkludert antisemittisme og islamofobi.

- Hun har snakket offentlig om dette i årevis, og hun responderer på det hun ser via hennes Twitter-konto, sier Horpowitz.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer