TAKKNEMLIGE FOR STØTTE: Bengt Eidem rammet av kreft igjen. Foto: Adrian Øhrn Johansen.
TAKKNEMLIGE FOR STØTTE: Bengt Eidem rammet av kreft igjen. Foto: Adrian Øhrn Johansen.Vis mer

Støttes på Facebook

Kreftsyke Bengt Eidem har fått 2700 venner på nettstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lørdag skrev Magasinet om Høyre-politikeren Bengt Eidem (31) som er rammet av kreft igjen, etter å ha kjempet og vunnet mot sykdommen en gang før.

Nå får han støtte til å kjempe på nytt fra kjente og ukjente venner på Facebook.

Gruppa «Vi som ønsker Bengt Eidem lykke til i kampen mot kreften» har i skrivende stund 2766 medlemmer og øker stadig. Veggen hans er fylt av oppmuntrende hilsener:

«bengt, du er et av de mest inspirende menneskene jeg har møtt i mitt liv! God bedring, dette klarer du!»

«tenker på deg hver dag, og ber om at miraklet gjentar seg!»

På isolat
Bengt Eidem er nå rutinemessig innlagt på sykehus. Han får alle hilsener overbragt inn på isolatet av familien.

- Bengt og resten av familien er veldig takknemlig og glad for alle støtteerklæringene. Det gir styrke og betyr mye for ham opp i det hele, sier Bengts samboer Kristin Onsøien til Dagbladet.no.

- Han er lei seg for at han ikke får sett på det selv, men han blir gjort kjent med at det er mange der ute som tenker på ham. Han vil også oppfordre alle til å gå inn på Kreftforeningen.no og gi sin støtte til andre som er syke, forteller hun.

Bengt Eidem ble rammet av akutt leukemi i 2005, da han var rådgiver for forsvarsminister Kristin Krohn Devold. Bare en beinmargstransplantasjon kunne redde ham, men høyrepolitikerens vevstype var svært sjelden.

Faksimile: Facebook.
Faksimile: Facebook. Vis mer

Bengt Eidems familie mobiliserte alle krefter, og ved hjelp av avisoppslag, blogg og tv-opptredener ble han landets mest kjente kreftpasient. Legene fant til slutt en donor, operasjonen var vellykket og kreften forsvant.

Siden sist har Bengt Eidem og samboeren prøvd å få hverdagen i gang igjen. Eidem har tjenestegjort som medieoffiser i Afghanistan, holdt en rekke foredrag og kjempet om stortingsplass. Hadde kreften holdt seg borte i til sammen fem år, ville han blitt erklært friskmeldt.

Trenger all støtte
Bjørn Arntzen, som opprettet Facebook-gruppa, kjenner overhodet ikke Bengt Eidem og har aldri snakket med ham.

- Jeg leste om han på nettet lørdag morgen. Jeg synes det er viktig å støtte ham. Den åpenheten han har vist er imponerende, han er en mann jeg har mye respekt for. Jeg kan ikke forestille meg hva han går gjennom, men han har min fulle støtte. Jeg er overrasket over hvor mange medlemmer gruppa har fått og synes det er kjempebra.

- Han trenger all den støtten han kan få, og det er nok godt for han å se at folk bryr seg. Jeg håper det går bra med ham og at han klarer det denne gangen óg, sier Bjørn Arntzen.

Støttes på Facebook