Stovner-siktet etterlyst internasjonalt

Politiet har siktet en mann i 20-åra for drapsforsøk etter at en ung mann ble skutt på Stovner i Oslo på mandag. Politiet tror ikke saken har noen sammenheng med de andre skyteepisodene i byen de siste ukene.

SKUTT: En ung mann ble skutt på Stovner på mandag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SKUTT: En ung mann ble skutt på Stovner på mandag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mannen i 20-åra er siktet for drapsforsøk etter at en person ble skutt i mageregionen utenfor Stovner senter i Oslo mandag kveld. Han er ikke livstruende skadd.

Den siktede er foreløpig ikke pågrepet.

- Det er en omfattende etterforskning helt siden hendelsen som gjør at vi nå tar ut siktelse, sier leder for drapsseksjonen i oslopolitiet Anne Alræk Solem til Dagbladet.

Hun forteller at de har gått gjennom store mengder vitneavhør, videomateriale og gjort andre etterforskningsskritt de siste dagene.

- Samlet sett har dette ført til at vi nå sikter denne mannen, sier hun.

Den siktede blir omtalt som «noe kjent for politiet».

Solem ber om at vitner som kan ha sett noe eller vet noe om hendelsen tar kontakt med politiet.

- Søker aktivt

Solem forteller videre at de begynner å danne seg et bilde av hva som skjedde i forkant av skytingen, og hva som kan være motivet. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på det nå, av hensyn til etterforskningen.

- Vi søker aktivt etter den siktede, og antar at han er klar over at vi leter etter ham. Vi ber ham om melde seg for politiet, sier Solem.

Hun sier at mannen nå er etterlyst. På grunn av alvorlighetsgraden er han etterlyst både i Norge og i utlandet.

SKYTEEPISODE: Politiet i Oslo jakter fremdeles etter en gjerningsperson etter en skyteepisode i Stovner sentrum. Reporter: Audun Hageskal. Video: Magnus Paus / Dagbladet TV. Vis mer

- Rutinemessig er han også internasjonalt etterlyst, sier Solem.

Ingenting som tyder på kobling

De siste ukene har det vært en rekke skyteepisoder i Oslo. Solem ønsker ikke å kommentere de overordnede spørsmålene, men forteller at de foreløpig ikke tror at denne skytingen er koblet til noen av de andre.

- Det er alltid interessant for politiet å se om det er noen andre relevante straffesaker i slike etterforskninger, men det er per nå ingenting som tyder på at denne saken er koblet til de andre skyteepisodene, sier Solem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer