Støvsugde toget etter snartenkt heroinsmugler

Dansk politi måtte rydde opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

København Politis avdeling N står normalt for narkoetterforskning. I helgen sto N for støvsugerfirmaet Nilfisk. Narkotikabetjenter ble sendt ut for å gjøre rent i en togvogn der en britisk narkosmugler hadde sølt noen hundre gram heroin.

Mannen var blitt tatt av tysk politi ved en rutinemessig grensekontroll, men han rakk å rive en pose med heroin i stykker slik at pulveret ble spredt utover i togvognen.

Det lyktes de tyske betjentene å feie opp rundt 230 gram av stoffet. Og siden det var nok til å gå til sak mot briten, var det ingen grunn til å holde toget tilbake. Isteden spurte de tyske betjentene politiet ved endestasjonen i København om de kunne fjerne den siste resten av heroinet når toget nådde fram.

Dermed pakket dansk narkopoliti en støvsuger i en patruljebil og rykket ut til Hovedbanegården, der togets 1. klasse fikk en overhaling.

Utstyrt med et spesielt filter lyktes det politifolkene å suge opp rundt 90 gram heroin fra gulvteppe og seter, opplyser narkosjef Ole Wagner.

(NTB-Ritzau)

<B>TOGSMUGLER TATT: Heroinsmugleren rev opp posen...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer