Støvsuger minibankene for milliardbeløp i cash

NOKAS-sjef: - Vi greier ikke å fylle opp overalt. Husker du når den første minibanken kom til Norge?

I KØ FOR CASH:  Minibankkø i Oslo sentrum i dag. Flere steder i landet er det meldt om lange køer og tomme minibanker i ettermiddag. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
I KØ FOR CASH: Minibankkø i Oslo sentrum i dag. Flere steder i landet er det meldt om lange køer og tomme minibanker i ettermiddag. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordmann har gått bananas i minibankene i dag og tatt ut milliardbeløp i kontanter i frykt for bankstreik fra i morgen tidlig.

Hvis streik blir det i så fall full stopp i betalingsterminaler, nettbanker og minibanker.  En slik situasjon har det aldri tidligere vært her i landet.

- Fram til klokka 12 i dag var det tatt ut nesten en halv milliard kroner - 472,6 millioner - fra landets drøyt 2 000 minibanker.  Det er fem ganger så mye som tilsvarende mandag i fjor, opplyser informasjonssjef Torgeir Kristiansen i EBD ErgoGroup til Dagbladet. Selskapet leverer driftsssystemene til om lag 80 prosent av landets minibanker.

Klokka 16 i ettermiddag passerte samlet uttaksbeløp 746,5 millioner.  I hele fjor var fredag 14. mai den travleste minibankdagen med 501 millioner i sedler ut av maskinene på veggen.

Medregnet er  ikke kontantuttakene som butikkundene gjør.

Greier ikke å fylle opp Mange steder i landet er det meldt om lange køer foran minibankene ved arbeidstidens slutt.

- Vi har satt inn ekstra biler og mannskap, men greier ikke å etterfylle kontanter flere steder etterhvert som minibankene går tomme, sier adm. direktør Peter Wesenberg i NOKAS Cash Handling til NRK Dagsnytt ved 16-tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer