Stéphanie forvoldte ikke sin mors død

PARIS (Dagbladet.no): Prinsesse Stéphanie av Monaco avviser all skyld for moren, fyrstinne Graces død. 20 år etter bedyrer prinsessen at hun ikke satt bak rattet, men tvert imot gjorde alt for å stoppe bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken, 13. september 1982, har alltid vært en gåte. Bilen, med mor og datter, kjørte utfor en bratt fjellvei. Prinsesse Grace omkom, men Stéphanie overlevde mirakuløst, og har siden gått rundt med et enormt skyldkompleks. Hun var 17 år den gangen.

- Skyldig? Aldri, fordi jeg har ingen ting å klandre meg for. Om det ikke skal være at jeg fortsatt er her og overlevde, sier Monacos mest viltre prinsesse i et intervju med Paris Match, Bunte og Ola.

Ifølge Stéphanie gjorde hun alt for å stanse bilen. Satte giret i parkering og dro i håndbremsen, slik hun holdt på å lære i timene med sjåførlærer.

- Tok min mor feil av bremsepedalen og gasspedalen? Jeg vet ikke. Det var ikke jeg som kjørte.

Gikk ut på førersiden

Prinsessen ble observert av et vitne, Sesto Lequio, som så henne gå ut på førersiden.

- Det var fordi passasjersiden var knust, sier Stéphanie.

I samme intervju sier Stéphanie at ryktene om at hun skal ha kranglet med sin mor dagen før ulykken, ikke er sanne. Krangelen skal ha dreid seg forholdet til Paul Belmondo, sønn av Jean-Paul. Det er kjent at prinsessen som ennå ikke hadde førerkort, ofte satte seg bak rattet.

Stéphanie har ikke villet snakke om ulykken på tjue år. Men nå sier hun nå gjør det for sine barns skyld, Louis, Pauline og Camille. Hun sier også at hun hadde ventet seg at familien skulle stille mer opp for henne.

Stéphanie sier at hun er offer for mediene og folkeopinionen.

Legene hevder at fyrstinne Grace må ha hatt en hjerneblødning som gjorde at hun mistet kontrollen over bilen. Monaco har aldri kommet over tapet av sin yndlingsfigur, tidligere filmstjerne Grace Kelly som giftet seg med drømmeprinsen.

vibeke.knoop.rachline@dagbladet.no

FELLES SKJEBNE:Prinsesse Diana og fystinne Grace døde begge tragisk i bilulykke.