Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stråbø-gåten fortsatt uløst

STAVANGER (Dagbladet): Dykkere gjennomsøkte i går resten av Breiavatnet i Stavanger sentrum. Men fortsatt står politiet uten spor etter Gjermund Stråbø (70) som forsvant for over to måneder siden. Politiet frykter Stråbø-saken forblir et uløst mysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En torghandler hevder å ha sett Stråbø 2. november. Siden har ungkaren fra Suldal vært sporløst borte.

Stavanger-politiet er redd Gjermund Stråbø har vært utsatt for en kriminell handling.
Det kan imidlertid ikke utelukkes at forsvinningen kan ha andre årsaker. Stråbø var diabetiker og dessuten dårlig til beins. Én teori er derfor at han kan ha falt i sjøen.

Det var kjent at 70-åringen gikk med mye penger på seg. Hver dag gikk han sin faste runde i Stavanger sentrum; fra hybelen til Frelsesarmeens Nikodemus kafé, rundt Stavanger Domkirke til Torget og hjem.

Før han forsvant var det flere ganger innbrudd i leiligheten hans. Ved en anledning ble det stjålet minst 40000 kroner.
Mandag 20. oktober kom Gjermund Stråbø tilbake til Stavanger etter et besøk på garden i Suldal som han hadde forpaktet bort. Onsdag eller torsdag 22.- 23. oktober skal en navngitt kvinne, ifølge et øyenvitne, ha slått og presset pensjonisten for penger.

Fredag 24. oktober tok han sin morgen-tablett siste gang. Det viser doseringsesken. Tre dager seinere blir søsteren Gjertrud Øgreid oppringt av hjemmesykepleien, som spør etter Gjermund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!