Straff-fri sex

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Lederen for Arbeiderpartiets kvinnebevegelse, Sylvia Brustad, har truffes en del representanter for de prostituerte kvinnene i Oslo, og har fått nytt syn på spørsmålet om å gjøre kjøp av sex straffbart. For om lag en måneds tid siden vedtok landsstyret i bevegelsen å foreslå kriminalisering av prostitusjon. Sylvia Brustad selv var imot å gjøre salg av sex straffbart. Derimot støttet hun forslaget om at kjøp skulle kriminaliseres.
  • Hos de prostituerte selv fikk hun høre at slike lovbestemmelser bare ville gjøre tilværelsen enda verre for dem. Det de trenger er hjelp til å komme seg ut av den situasjonen de er kommet i: Tilbud om metadon er én ting, bedre bomuligheter enn hospits en annen. Også i dette spørsmålet er det lurt å lytte til dem som har skoen på. De vet hvor den trykker. Det er ingen skam å snu, heller ikke for Sylvia Brustad og arbeiderkvinnene. Med innsikt kommer ofte klokskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer