- Straff politiet

Natt til 23. juli ble Emmy Bouhlali brått enke da mannen Foued ble drept i en politijakt i Oslo. Nå forventer hun at politimennene får sin straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drosjesjåføren Foued ble drept momentant da bilen politiet forfulgte, raste rett inn i bilen hans. Også den 50-årige føreren av fluktbilen ble drept.

Emmy er i dyp sorg. Hun har fortsatt store vanskeligheter med å forstå tilfeldighetene som gjorde henne til enke for få uker siden.

Foued Bouhlali kom kjørende nedover en nattstille Vogts gate fem på fire. Fem minutter før hadde en dramatisk biljakt startet nede i sentrum.

Politiet fikk øye på en bil som kom feil vei i en enveiskjørt gate. Da bilen nektet å stoppe, startet politiet jakten. Det gikk i vanvittig fart over en strekning på fem kilometer, og fikk en bråstopp da den jagede kom over Christian Michelsens gate, inn i Vogts gate og rett inn i Bouhlalis drosje.

Rettferdig dom

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) ble satt på saken øyeblikkelig. Nå håper enken på en rettferdig dom i det hun mener er en opplagt sak.

- Det er helt utrolig at politiet legger ut på en fem kilometer lang fartsferd gjennom Oslo sentrum der de vet det er mye folk og trafikk. Politiet er rett og slett årsaken til at to mennesker døde den natta, mener Emmy.

- Vi er veldig spente på SEFO, og tror dette blir saken som ikke blir henlagt, sier Emmys advokat Marte Svarstad Brodtkorb.

- Jeg sier det på den måten fordi bare 50 av 682 anmeldelser ikke ble henlagt i 1997, påpeker hun.

Sorenskriver Marit Nervik på Hønefoss leder SEFO i etterforskningen, men vil ikke kommentere saken nå.