Straffedømt advokat tar Økokrim til retten for æreskrenkelser og «oppdiktede siktelser»

Unik rettssak i Oslo tingrett.

DE SAKSØKTE: Karl Otto Torheim (t.v.) fra Regjeringsadvokaten er saksøktes prosessfullmektig i saken. Videre fra venstre: Førstestatsadvokat Arnt Angell og politiadvokat Jens Bachke, Økokrim, samt konstituert avdelingsdirektør Svein Wiiger Olsen i justisdepartementet. Foto: Gard L. Michalsen
DE SAKSØKTE: Karl Otto Torheim (t.v.) fra Regjeringsadvokaten er saksøktes prosessfullmektig i saken. Videre fra venstre: Førstestatsadvokat Arnt Angell og politiadvokat Jens Bachke, Økokrim, samt konstituert avdelingsdirektør Svein Wiiger Olsen i justisdepartementet. Foto: Gard L. Michalsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere profilerte pressejuristen og høyesterettsadvokaten Steingrim Wolland stilte i Oslo tingrett tirsdag morgen i et spesielt ærende:

Han har saksøkt Økokrim ved to jurister og Staten for æreskrenkelser.

- Stygt overgrep - Økokrim diktet opp siktelser og opprettholdt dem i flere år, for få tillatelse til ransakelser og beslag mot meg. Og for å svekke min troverdighet, uttaler Steingrim Wolland til Dagbladet i forkant av rettens gang.

- Dette er et stygt overgrep som varte i tre og et halvt år. Min påstand er at de ansvarlige må ha et personlig ansvar for sine handlinger i embetet, og jeg er langt fra den eneste som er blitt utsatt for dette, sier Wolland.

Dømt for uaktsomhet I fjor ble Wolland dømt til 90 dagers betinget fengsel av Borgarting lagmannsrett, for ett tilfelle av «uaktsom medvirkning til bedrageri».

Han ble først frikjent i tingretten, og hevdet i retten tirsdag at lagretten dømte ham for noe helt annet enn både siktelse og tiltale gikk ut på.

Dette var den eneste av fem opprinnelige siktelser som førte til tiltale og rettergang. De øvrige ble enten frafalt eller henlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer