Straffedømt forretningsmann pågrepet i storaksjon

Ble pågrepet sammen med flere ansatte.

POLITIET ASJONERER: En straffedømt forretningsmann er, etter det Dagbladets erfarer, en av de pågrepne i den omfattende politiaksjonen som nå pågår på Østlandet. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
POLITIET ASJONERER: En straffedømt forretningsmann er, etter det Dagbladets erfarer, en av de pågrepne i den omfattende politiaksjonen som nå pågår på Østlandet. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En straffedømt forretningsmann er, etter det Dagbladets erfarer, en av de pågrepne i den omfattende politiaksjonen som nå pågår på Østlandet.

Mannen driver et budtjenesteselskap på Romerike og en kafé på Jessheim. Budselskapet hadde en omsetning på over fire millioner kroner i 2014. Nordmannen er i 30-åra.

Politiet slo til mot den aktuelle adressen grytidlig i dag morges. I tillegg til forretningsmannen, får Dagbladet opplyst at flere personer som skal være tilknyttet firmaet, og sov i bygget, også ble pågrepet.

«Politiet mener miljøet over tid har drevet grov og organisert økonomisk kriminalitet. Det er gjort en rekke pågripelse og ransakinger. Flere av de pågrepne er tilknyttet transport- og renholdsbransjen på Østlandet», skriver Kripos i en pressemelding.

- Dette er en omfattende aksjon med over 200 tjenestepersoner involvert. Dagens aksjoner kommer som et resultat av en lengre etterforskning ledet av Kripos. Saken er kompleks og vi har vært avhengige av et omfattende samarbeid med andre etater i dette arbeidet, sier Kripos-sjef Ketil Haukaas.

Tidligere domfelt Mannen er tidligere straffedømt i Norge, blant annet for trusler og brudd på utlendingsloven.

Tidligere i dag skrev Dagbladet at politiet aksjonerte mot et større nettverk på Østlandet. Aksjonen, som ledes av Kripos, er i samarbeid med flere politidistrikt, skatteetaten, Økokrim og Nav.

Etter det Dagbladet erfarer, er et tosifret antall mennesker pågrepet, og aksjonen pågår fortsatt.

Dagbladet får bekreftet fra etater som deltar i aksjonen at flere av de pågrepne skal være involvert i renholds- og budbilfirmaer på Østlandet, og varetransportfirmaer som også driver med renhold.

- Som Lime-saken Flere kilder sammenlikner dagens aksjon med den såkalte Lime-saken i volum.

Les alt om Lime-saken her!

FLERE PÅGREPET: Politiet slo til mot den aktuelle adressen grytidlig i dag morges. I tillegg til forretningsmannen, får Dagbladet opplyst at flere personer som skal være tilknyttet firmaet, og sov i bygget, også ble pågrepet. Foto: KRIPOS
FLERE PÅGREPET: Politiet slo til mot den aktuelle adressen grytidlig i dag morges. I tillegg til forretningsmannen, får Dagbladet opplyst at flere personer som skal være tilknyttet firmaet, og sov i bygget, også ble pågrepet. Foto: KRIPOS Vis mer

Også i den saken samarbeidet Kripos, Skatteetaten og Nav med flere politidistrikter. Aksjonen har også omfattende bistand fra Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Sammen aksjonerte etatene i fjor mot Lime-matbutikker over hele Østlandet, i en sak der det skal være avdekket både økonomisk kriminalitet og sosial dumping. 13 personer er i den saken siktet for menneskehandel.

Ordknappe Presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos ønsker ikke å gå inn på grunnlaget for storaksjonen i dag.

Det vil bli avholdt en pressekonferanse klokka 15.

Utgangspunktet for aksjonen skal være grov økonomisk kriminalitet.

Tidligere i dag uttalte Kripos til Dagbladet:

- Det pågår nå på morgenen en større politiaksjon, ledet av Kripos, i samarbeid med flere politidistrikter, skatteetaten og Nav. Det er gjort flere pågripelser, og flere er på gang, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til Dagbladet.

- GROV KRIMINALITET: «Politiet mener miljøet over tid har drevet grov og organisert økonomisk kriminalitet. Det er gjort en rekke pågripelse og ransakinger. Flere av de pågrepne er tilknyttet transport- og renholdsbransjen på Østlandet», skriver Kripos i en pressemelding. Foto: KRIPOS
- GROV KRIMINALITET: «Politiet mener miljøet over tid har drevet grov og organisert økonomisk kriminalitet. Det er gjort en rekke pågripelse og ransakinger. Flere av de pågrepne er tilknyttet transport- og renholdsbransjen på Østlandet», skriver Kripos i en pressemelding. Foto: KRIPOS Vis mer