TRAKK SEG: Fiskeriminister Per Sandberg valgte i går å trekke som nestleder i Frp, kort tid etter at han fikk avskjed som Fiskeriminister. Det er ikke første gang det blåser rundt Sandberg i løpet av hans 21 år i storpolitikken. Foto: Bjørn Langsem
TRAKK SEG: Fiskeriminister Per Sandberg valgte i går å trekke som nestleder i Frp, kort tid etter at han fikk avskjed som Fiskeriminister. Det er ikke første gang det blåser rundt Sandberg i løpet av hans 21 år i storpolitikken. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Straffedømt, inndratt førerkort og ruspåstander. Sakene som har stormet rundt Sandberg

Per Sandberg kom inn på Stortinget for 21 år siden. En stormfull sommer endte i går med dramatiske endringer i hans politiske liv. Men Sandberg har vært ute i hardt vær før.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Per Sandberg (58) ble nestleder i Frp i 2006. Den 16. desember 2015 ble han utnevnt til fiskeriminister, og fra den 20. mars til 4. april 2018 hadde han også ansvar for Justis- og beredskapsdepartementet.

I går gikk han av som nestleder i partiet.

Det kom fram like etter at det var klart at han som statsråd hadde «fått avskjed av Kongen i nåde», som statsminister Erna Solberg uttalte det, på en pressekonferanse like etter kunngjøringene.

- Når Per nå går ut av regjeringen, vil jeg si at han har stått i en krevende situasjon, og vi har hatt flere samtaler om dette, sa Solberg.

Bakgrunnen for avskjeden er som kjent i all hovedsak Sandbergs sommerferie til Iran med kjæresten Bahare Letnes. Turen varslet ikke Sandberg SMK om, og han hadde også med seg jobb-telefonen på reisen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn