JEVN KAMP: Sarpsborg 08 vant mot Brann etter straffesparkkonkurranse.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
JEVN KAMP: Sarpsborg 08 vant mot Brann etter straffesparkkonkurranse. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Straffedrama i Bergen

Sarpsborg 08 gikk videre i cupen etter å ha slått Brann i straffesparkkonkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Kun 2100 tilskuere møtte opp på Brann stadion i kveld for å se hjemmelaget reise seg etter grisebanken de fikk mot Sogndal i siste seriekamp.

Brann åpnet best. La seg lavere enn de pleide, og satset på raske kontringer. Sarpsborg 08 fikk ikke tak på de rød-hvite i første omgang. Etter 12 minutter burde Erik Huseklepp skutt Brann i ledelsen fra 12-13 meter, men Brann-yndlingen er inne i sin andre sesong hvor lite stemmer, og skuddet ble avverget av Sarpsborg-forsvaret.

Trygt og defensivt
Bergenserne hadde stort sett kontroll på gjestene de første 45 minuttene. Hjemmelaget hadde bedre tempo og ville mest, men spillemessig var det sånn midt på treet. Sarpsborg 08 greide kun å skape en sjanse, og greide ikke å finne et mottrekk mot hjemmelagets defensive stil.

Brann skapte flere gode sjanser, men det ble bare nesten. I det 24. minutt burde Eirik Birkelund også scoret, men han greide heller ikke å finne nettmaskene.

Brann savner sårt en goalgetter i år, og mange bergense håper at klubbens nye speider, Lars Tjernås greier å trylle fram en dyktig målsnik til en billig penge i sommer.

Burde avgjort
Hjemmelaget fortsatte å presse Sarpsborg 08 etter pause. Men kampen var preget av mange feilpasninger og "måk-og-løp-fotball". Dessuten var gjestene hakket mer på hugget etter hvilen, uten å spille seg til de store sjansene. 

Omgangens største sjanse, var det Brann-spiss Jakob Orlov som stod for. Men litt mer flaks kunne han ført Brann i ledelsen med en fin stuss i det 72. minutt. Men så; tre minutter før full tid, burde Azar Karadas og Kristoffer Larsen scoret alene med keeper. Utrolig nok bommet begge to. Dermed gikk kampen til ekstraomganger. Branns Vadim Demidov og Emil Hansson bommet. Dermed kunne gjestene feire videre avansement i cupen. Urettferdig, men slik er livet.

Brann har fått kritikk for å være i dårlig form i år, men i første ekstraomgang var det hjemmelaget som var mest løpssterke. Det samme gjentok seg de siste 15 minuttene av kampen. Men uansett hvor mye hjemmelaget presset, så ble det ikke mål.

Straffedrama
Dermed gikk kampen til straffekonkurranse, som Sarpsborg 08 gikk seirende ut av.

Steffen Ernemann, Olav Øby, Amin Askar og Habib Bellaid scoret alle for østfoldingene, mens Vadim Demidov og Emil Hansson bommet for rødtrøyene fra Bergen.