Straffer de fattigste

Kronisk syke og funksjonshemmede trues nå av et nytt økonomisk tilbakeslag. Dersom helseminister Tore Tønne får det som han vil, må pasienter ut med høyere egenandel ved rehabiliteringsopphold på kurbad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeiderpartiet går til valg under mottoet «skatter og avgifter sikrer velferdsstaten». Nå viser det seg at også de med minst å rutte med får en kraftig økonomisk smell.

Statistisk sentralbyrå har regnet ut at svært mange kronisk syke og funksjonshemmede betaler rundt 24000 kroner per år i egenandeler. Og summen øker fra år til år.

Kurbad-sjokk

I går kom en delegasjon fra Vikersund Kurbad til Stortinget for å protestere mot at regjeringen for andre år på rad foreslår å heve egenandelen for behandling ved norske kurbad. I dag betaler folk 190 kroner per døgn ved opphold på kurbad. Regjeringen vil heve egenandelen til 220 kroner.

- Et kurbadopphold varer gjerne i tre uker, ofte mer. Med regjeringens nye forslag vil folk måtte punge ut med 600 kroner mer enn i dag. Det er mye penger for minstepensjonister som fra før knapt nok har råd til å få behandling ved et kurbad, sier Irene Grimnes i støttegruppen for pasienter ved Vikersund Kurbad.

Hun mener prisøkningen er stikk i strid med Ap's politikk. Stortingsflertallet - med Ap i spissen - har i flere år uttalt at helsevesenet må satse mer på rehabilitering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer