Straffes for falsk ID

Tenåringer med falsk legitimasjon på by'n skal straffes og får en stygg plett på rullebladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Bergen går sammen med utelivsbransjen for å rydde opp i problemet med mindreårige som kommer inn på utesteder med falsk eller lånt legitimasjon. Problemet er stort for utelivsbransjen, men så langt har ikke anmeldelser av de som bruker falsk identitet blitt særlig prioritert av politiet.

Skoletrøbbel

Bergens Tidende skriver i dag at politiet i Bergen nå vil ta tak i problemet og varsler straff og registrering på rullebladet.

- Vi tar mellom 15 og 20 falske ID-kort hver helg. I tillegg er det mange som lurer oss. Bevillingen vår er i stadig større fare, sier Leif Helge Olsen ved utestedet Torget Music Pub til avisa.

De som bli tatt og anmeldt heretter risikerer 1500 i bot eller mer. I tillegg vil saken havne på rullebladet, noe som igjen fører til at ungdommer kan få problemer med å komme inn på enkelte studier i både Norge og utlandet. Enkelte yrker krever også plettfrie vandelsattester.

Kjøper falsk ID

Ifølge utelivsbransjen i bergen sirkulerer det falske bankkort som brukes bevisst for å komme inn på utesteder. Kortene er nærmest perfekt produsert, men de kan ikke brukes i minibanker.

- Det går rykter om at det er mulig å få kjøpt falske bankkort som ser helt ekte ut for 250 kroner, sier Olsen til Bergens Tidende.

Hans inntrykk er at det er et flertall av jenter blant de som bruker falsk legitimasjon. Trolig skyldes det at de virker mer voksne enn yngre gutter, og de kan sminke seg slik at de framstår eldre enn de faktisk er.

<B>ID-JUKS BLANT JENTER: </B>det later til å være et flertall av jenter blant de som bruker falsk legitimasjon.