Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Straffes for gjørmebryting

Soldater arrangerte gjørmebryting i irakisk militærfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ti amerikanske soldater skal straffes for å ha arrangert en gjørmebrytingskamp i Camp Bucca, et av USAs største militærfengsler i Irak. Etter skandalene i Abu Ghraib-fengselet, er Camp Bucca det sentrale fengselet for krigsfanger.

Den militære etterforskningen har bestemt at de ti skal straffes, men ikke hvilken straff som er passende. De risikerer degradering, refs, dimmitering eller militærdomstol, skriver Military.com.

Ingen av fangene i fengselet så gjørmebrytingen, som skjedde i oktoberi fjor.

Gjørmebryterne var reservister i 160. militærpolitibataljon.


I BH og truse

Tre kvinnelige vaktsoldater sto forselve gjørmebrytingen, mens seks sersjanter oppfordret dem til å gjøre det. En tiende soldat vil bli disiplinert for å ha latt de kvinnelige gjørmebryterne skifte på hans rom.

En fjerde kvinnelig soldat deltok også i gjørmebrytingen, og har allerede blitt degradert som følge av hendelsen.

New York Daily News publiserte bilder av kvinnene i bare BH og truser under brytekampene. Rundt stod en gjeng med mannlige soldater. Det var avisens artikler som førte til etetrforskning av hendelsen.

- Det er trist at denne hendelsen kaster en skygge over gode folk som gjorde en utmerket jobb over ett helt år i Irak. Det gir oss en sur smak i munnen, sier oberst Isadore Jones, som ledet 160. militærpolitibataljon, til New York Daily News.

ULOVLIG GJØRMEBRYTING: Ti amerikanske soldater straffes for ulovlig gjørmebryting i et amerikansk militærfengsel i Irak. Bildet er fra en helt annen gjørmebryting.
CAMP BUCCA: Camp Bucca er et militærfengsel i Irak. Og åsted for gjørmebryting.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!