Mohammed bin Salman

Straffes ikke: - Godkjente drapet

USA mener Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman (35), godkjente drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Men foreløpig vil ikke Biden-administrasjonen straffe ham.

ANKLAGES: Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, godkjente drapet på en journalist, ifølge amerikansk etterretning. Foto: Bandar AL-JALOUD / Saudi Royal Palace / AFP
ANKLAGES: Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, godkjente drapet på en journalist, ifølge amerikansk etterretning. Foto: Bandar AL-JALOUD / Saudi Royal Palace / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Amerikansk etterretning offentliggjorde fredag en rapport som knytter Saudi-Arabias mektige kronprins - ofte kalt MBS - til det grufulle drapet på journalisten Jamal Khashoggi i oktober 2018.

Khashoggi jobbet for Washington Post og var bosatt i USA. Drapet, som skjedde inne på det saudiske konsulatet i Istanbul, har vakt enorm internasjonal oppstandelse, melder The Guardian.

Nå vokser presset mot president Joe Biden for å få USA til å reagere kraftig mot kronprinsen, skriver AP.

Økt press

Opplysningene om at bin Salman skal ha godkjent drapet, har vært kjent for mange det amerikanske myndighetsapparatet i lang tid, men først fredag ble det gjort offentlig. Og til tross for kravene om sterke sanksjoner mot kronprinsen og Saudi-Arabia, ser det foreløpig ut til at Biden-administrasjonen vil forsøke å bevare et forhold til det mektige landet.

- Det vi har gjort gjennom våre handlinger, er ikke å ødelegge forholdet men å rekalibrere det i tråd med våre interesser og verdier. Jeg tror vi må forstå at dette er større enn én person, sier Bidens utenriksminister, Antony Blinken på en pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer