Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Straffes som halvkriminell lege for å gjøre hundrevis friske

Flåttlegen angriper helseminister Jonas Gahr Støre. Demonstranter møtte Erna med kors.

 VED KORSET:  Statsministerkandidat Erna Solberg  møtte Lars Monsen og andre borreliose-smittede pasienter, som demonstrerte i Oslo i ettermiddag mot at Statens Helsetilsyn har hatt legeautorisasjonen fra doktor Rolf Luneng. Foto: Veronica Zimmer.
VED KORSET: Statsministerkandidat Erna Solberg møtte Lars Monsen og andre borreliose-smittede pasienter, som demonstrerte i Oslo i ettermiddag mot at Statens Helsetilsyn har hatt legeautorisasjonen fra doktor Rolf Luneng. Foto: Veronica Zimmer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kontroversielle borreliose-legen Rolf Luneng, som mandag ble fratatt sin legeautorisasjon for overdreven bruk av antibiotika flere andre brudd på regelverket for leger, varsler at han kommer til å anke vedtaket i Statens helsetilyn  innen ankefristen går ut om to uker.

I sin første uttalelse om vedtaket anklager Luneng helseminister Jonas Gahr Støre for ikke å ha grepet inn og forsvart interessene til den store gruppen av borrelioserammede pasienter.

- Hundrevis friske - Hundrevis av pasienter er blitt friskere eller helt friske gjennom vårt arbeid i klinikken de siste fire tpene.  Vi har dermed spart mange  enkeltmennesker for mye sykdom og lidelse og samfunnet for store økonomiske utgifter via NAV-systemet. Jeg skal altså straffes som en «halvkriminell lege» for å ha gjort hundrevis av mennesker friske, bare fordi utilstrekkelige retningslinjer ikke er blitt fulgt, skriver Luneng i en pressemelding.

Monsen møtte Solberg I ettermiddag har flere av hans pasienter gått i demonstrasjonstog mellom Stortinget for sin vingeklippede lege.

Blant demonstrantene var eventyreren Lars Monsen, som har lovprist doktor Luneng for at han har kommet på beina igjen etter å ha blitt rammet av den flått-overførbare infeksjonssykdommen borreliose.

Under demonstrasjonstoget møtte statsministerkandidat Erna Solberg Monsen og de andre demonstrantene, som bar trekors.

- Utsetter forskning Luneng mener at Helsetilsynets vedtak hindrer og utsetter muligheten for forskning på denne pasientgruppen.

- Vi sto i ferd med å innlede et forskningssamarbeid med Sørlandet Sykehus, der det skulle gjøres en retrospektiv studie på pasientgruppen vår for å se om og hvor god effekt de hadde av behandlingen.

 ANGRIPER - OG ANKER:  Doktor Rolf Luneng (innfelt) har holdt åpen dør til Norsk Borreliose Senter i Nydalen i Oslo også i dagene etter at han mistet retten til å drive som lege. Han har presisert overfor Dagbladet at han ikke skriver resepter, men avslutter behandling på en respektfull måte og gir pasienter råd vider. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/THERESE DOKSHEIM/ESPEN RØST, DAGBLADET.
ANGRIPER - OG ANKER: Doktor Rolf Luneng (innfelt) har holdt åpen dør til Norsk Borreliose Senter i Nydalen i Oslo også i dagene etter at han mistet retten til å drive som lege. Han har presisert overfor Dagbladet at han ikke skriver resepter, men avslutter behandling på en respektfull måte og gir pasienter råd vider. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/THERESE DOKSHEIM/ESPEN RØST, DAGBLADET. Vis mer

- Dette prosjektet ville kunne gitt oss mange svar på både forsvarligheten og toleransen av behandlingen, og hvor friske pasientene ble til slutt, samt hvor mange som da kunne gå tilbake til jobb, studier og et normalt liv igjen. Resultatene av denne studien ville vært klare neste år, skriver Luneng og kaller Helsetilsynets vedtak for «byråkratisk retningslinjefundamenatlisme».
  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media