- Straffes som halvkriminell lege for å gjøre hundrevis friske

Flåttlegen angriper helseminister Jonas Gahr Støre. Demonstranter møtte Erna med kors.

VED KORSET:  Statsministerkandidat Erna Solberg  møtte Lars Monsen og andre borreliose-smittede pasienter, som demonstrerte i Oslo i ettermiddag mot at Statens Helsetilsyn har hatt legeautorisasjonen fra doktor Rolf Luneng. Foto: Veronica Zimmer.
VED KORSET: Statsministerkandidat Erna Solberg møtte Lars Monsen og andre borreliose-smittede pasienter, som demonstrerte i Oslo i ettermiddag mot at Statens Helsetilsyn har hatt legeautorisasjonen fra doktor Rolf Luneng. Foto: Veronica Zimmer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kontroversielle borreliose-legen Rolf Luneng, som mandag ble fratatt sin legeautorisasjon for overdreven bruk av antibiotika flere andre brudd på regelverket for leger, varsler at han kommer til å anke vedtaket i Statens helsetilyn  innen ankefristen går ut om to uker.

I sin første uttalelse om vedtaket anklager Luneng helseminister Jonas Gahr Støre for ikke å ha grepet inn og forsvart interessene til den store gruppen av borrelioserammede pasienter.

- Hundrevis friske - Hundrevis av pasienter er blitt friskere eller helt friske gjennom vårt arbeid i klinikken de siste fire tpene.  Vi har dermed spart mange  enkeltmennesker for mye sykdom og lidelse og samfunnet for store økonomiske utgifter via NAV-systemet. Jeg skal altså straffes som en «halvkriminell lege» for å ha gjort hundrevis av mennesker friske, bare fordi utilstrekkelige retningslinjer ikke er blitt fulgt, skriver Luneng i en pressemelding.

Monsen møtte Solberg I ettermiddag har flere av hans pasienter gått i demonstrasjonstog mellom Stortinget for sin vingeklippede lege.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer