<strong>BLE ANMELDT:</strong> John Arne Riise ble i mai 2017 anmeldt av eks-kona si for underslag. Siden er kontouttakene blitt avgjort i en sivilrettslig sak. Nå har statsadvokaten henlagt straffesaken mot den tidligere fotballspilleren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BLE ANMELDT: John Arne Riise ble i mai 2017 anmeldt av eks-kona si for underslag. Siden er kontouttakene blitt avgjort i en sivilrettslig sak. Nå har statsadvokaten henlagt straffesaken mot den tidligere fotballspilleren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Straffesaken mot John Arne Riise henlagt

Nesten to år etter at eks-fotballspilleren ble politianmeldt av ekskona Maria Elvegård, er saken nå henlagt av statsadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsadvokaten i Møre og Romsdal har henlagt straffesaken mot tidligere fotballspiller John Arne Riise (38).

Riise ble tilbake i mai 2017 anmeldt og seinere saksøkt av ekskona Maria Elvegård (39).

Årsaken til konflikten er at det mellom 7. desember 2016 og 19. mars 2017 ble gjort i alt ti uttak på til sammen 483 000 kroner fra en felles konto.

Henlagt

Nesten to år etter at Riise først ble anmeldt for underslag fra kontoen, er straffesaken nå henlagt av statsadvokaten i Møre og Romsdal med begrunnelse at intet straffbart forhold er funnet bevist. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.

Eks-fotballspilleren fikk selv beskjed over telefon mandag ettermiddag.

- Denne straffesaken har vært enormt belastende for John Arne. Det å bli beskyldt urettmessig for å ta pengene han selv har gitt til sine barn har vært en lidelse i over et år, sier Riises manager Erland Bakke til Dagbladet.

- John Arne er godt fornøyd med at politiet forsto at det ikke har foregått noe straffbart og at John Arne nå forhåpentligvis kan legge denne saken bak seg, sier han.

Dømt til tilbakebetalt

Riise ble i april i fjor dømt til å tilbakebetale hele ovennevnte beløp i en sivilrettslig sak. I dommen fra Sunnmøre tingrett het det også at Riise måtte betale forsinkelsesrenter og 110 000 kroner i sakskostnader til motparten. 38-åringen krevde selv et beløp på 51 600 kroner tilbakebetalt - et krav som ble blankt avvist av retten.

Dette beløpet var penger Elvegård hadde tatt ut fra samme konto. Saken ble forlikt mellom partene i november i fjor, før sivilsaken havnet i lagmannsretten, og begge parter betalte tilbake det beløpet de tok ut fra kontoen.

Dermed er både søksmålet om anmeldelsen om straffbare forhold avgjort.

- Ikke informert

Den tidligere fotballproffen har ikke nektet for at han har tatt penger ut av kontoen, men har hele tiden framholdt at han ikke har gjort noe ulovlig eller straffbart.

Ifølge Nettavisen, som først omtalte anmeldelsen i 2017, ble han anmeldt for det Elvegård mener er underslag eller grovt underslag, som reguleres av straffelovens paragraf 324 og 325. Strafferammen for underslag er bøter til to års fengsel.

Elvegårds advokat, Mette Yvonne Larsen, var mandag ettermiddag ikke kjent med henleggelsen.

- Jeg er ikke informert om dette, sier hun til Dagbladet.

Riises manager Erland Bakke kaller henleggelsen en full seier.

- Det at partene ble enige om det John Arne har påstått hele veien er nå en full seier for John Arne, sier han til Dagbladet.

- Det var som forventet at denne grove anklagen ble henlagt som ikke straffbar. Det er en privat og sivil konflikt, som ikke har med politiapparatet å gjøre, sier Riises advokat John Christian Elden i advokatfirmaet Elden.

Fornøyd med forlik

Da det ble inngått forlik i fjor, uttalte også Elvegård via sin advokat at hun var fornøyd med utfallet.

- Maria vant fram hundre prosent i forrige rettsrunde, og nå har John Arne sagt seg villig til å betale hele beløpet, noe vi selvfølgelig har akseptert.

- John Arne Riise gir uttrykk for at han er lettet over at saken nå er avsluttet, deler Elvegård dette synet?

- Dette er en sak som kunne vært løst for lenge siden. Det er fint at han er lettet nå. Når vi har vunnet en sak fullt ut, er vi naturligvis fornøyde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer