Straffesaken mot John Arne Riise henlagt

Nesten to år etter at eks-fotballspilleren ble politianmeldt av ekskona Maria Elvegård, er saken nå henlagt av statsadvokaten.

BLE ANMELDT: John Arne Riise ble i mai 2017 anmeldt av eks-kona si for underslag. Siden er kontouttakene blitt avgjort i en sivilrettslig sak. Nå har statsadvokaten henlagt straffesaken mot den tidligere fotballspilleren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BLE ANMELDT: John Arne Riise ble i mai 2017 anmeldt av eks-kona si for underslag. Siden er kontouttakene blitt avgjort i en sivilrettslig sak. Nå har statsadvokaten henlagt straffesaken mot den tidligere fotballspilleren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsadvokaten i Møre og Romsdal har henlagt straffesaken mot tidligere fotballspiller John Arne Riise (38).

Riise ble tilbake i mai 2017 anmeldt og seinere saksøkt av ekskona Maria Elvegård (39).

Årsaken til konflikten er at det mellom 7. desember 2016 og 19. mars 2017 ble gjort i alt ti uttak på til sammen 483 000 kroner fra en felles konto.

Henlagt

Nesten to år etter at Riise først ble anmeldt for underslag fra kontoen, er straffesaken nå henlagt av statsadvokaten i Møre og Romsdal med begrunnelse at intet straffbart forhold er funnet bevist. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.

Eks-fotballspilleren fikk selv beskjed over telefon mandag ettermiddag.

- Denne straffesaken har vært enormt belastende for John Arne. Det å bli beskyldt urettmessig for å ta pengene han selv har gitt til sine barn har vært en lidelse i over et år, sier Riises manager Erland Bakke til Dagbladet.

- John Arne er godt fornøyd med at politiet forsto at det ikke har foregått noe straffbart og at John Arne nå forhåpentligvis kan legge denne saken bak seg, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer