Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Straffesaken mot Rahilas far starter neste uke

I går satte tingretten i Mandi Baha-ud-Din endelig en dato for rettsaken mot Rahilas far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - De er satt under tiltale og hovedforhandlingen starter 31. august, sier Azhar Iqbals advokat Abid Q. Raja til Dagbladet.no.

I går møtte Rahila Iqbals drapstiltalte far nok en gang for retten i Pakistan, etter at høyesterett i Islamabad i juni beordret saken sendt tilbake til laveste rettsinstans for ny behandling i rettsystemet.

I gårsdagens rettsmøte ble det klart at hovedforhandlinger i saken starter neste torsdag.

- Dermed ser det ut til at saken får sin endelige avklaring nå, sier Raja.

Straffesaken mot Ashar Iqbal skulle startet i tingretten i Mandi Baha-ud-Din 17. august, men ble utsatt fordi tingretten ikke hadde fått papirene oversendt fra høyesterett. Disse papirene er nå på plass.

I gårsdagens rettsmøte ble det klart at advokaten som representerer Rahilas enkemann ønsker å føre nye vitner i saken, får Dagbladet.no opplyst av personer som fulgte rettsmøtet.

Oslo-jenta Rahila Iqbal (19) døde i Pakistan 1. juni i fjor. Ifølge hennes familie omkom hun da bilen hun satt i kjørte ut i en elv. Men hennes norske enkemann mente hun kunne være utsatt for et æresdrap.

RETTSAK 31. AUGUST: Her møter Azhar Iqbal i retten tidligere denne måneden. Nå har tingretten endelig satt en dato for hovedforhandlinger i drapsaken. Foto: MUHAMMAD JAVAID/DAGBLADET.NO
RETTSAK 31. AUGUST: Her møter Azhar Iqbal i retten tidligere denne måneden. Nå har tingretten endelig satt en dato for hovedforhandlinger i drapsaken. Foto: MUHAMMAD JAVAID/DAGBLADET.NO Vis mer
OSLO-JENTE: Rahila jobbet ved et sykehjem i Oslo og gikk på videregående skole.