Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Straffet datter (9) med elektrisk halsbånd

Foreldrene siktet for barnemishandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann og en kvinne fra byen Danbury i delstaten Connecticut i USA står tiltalt for å ha brukt et elektrisk halsbånd for å straffe dattera på ni år.

Ekteparet ble arrestert etter at en lærer rapporterte om forholdet til politiet. Den ni år gamle jenta skal ha hatt to røde merker på halsen etter halsbåndet.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Hvordan kan noen gjøre slikt mot et barn, eller noen som helst?, sier Gail Crumblish, en av parets naboer til nyhetskanalen News 8.

Siktet for barnemishandling Den 43 år gamle mannen er siktet av politiet for to tilfeller av barnemishandling, overfall og personskade, mens hans kone er siktet for to tilfeller av barnemishandling.

De sitter nå i arresten med en kausjon på nesten 250 000 amerikanske dollar, som tilsvarer omtrent 1 490 000 norske kroner.

Ifølge News 8 skal 43-åringen ha et kriminelt rulleblad fra tidligere. 

Hundehalsbånd I politiets pressemelding stod det ikke hvor gammelt barnet var, men at elektriske halsbånd som er ment for dyr kan gjøre store skader på små barn. CBS var et av mediene som meldte at barnet var ei ni år gammel jente.

- Det er sinnssykt, virkelig sinnssykt. De fortjente å bli arrestert, sier Crumblish.

En annen nabo sier at det å bruke et elektrisk halsbånd på barnet sitt er verre enn å bruke en «stun gun».

- Å bruke strøm på barn er verre enn dyremishandling. Du kan i hvert fall snakke med barn. De kan høre etter og lære. Et elektrisk halsbånd på barnet motvirker hensikten, sier Dewayne Lesure.

Forbudt i Norge Elektriske halsbånd er ikke tillatt i Norge. Det er vanlig i mange land å bruke bjeffehalsbånd for å trene hunder eller få dem til å la være å bjeffe. I Norge er det altså forbudt, fordi bjeffehalsbånd påfører hunder elektrisk strøm.

Dette reguleres av forskriften om bruk av elektrisk strøm ved trening av hund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling