Straffet datter med tennvæske

Etter å ha fortalt om en oppvekst preget av mishandling, voldtekter og trusler, fikk den 20 år gamle drapstiltalte kvinnen spørsmålet om hun ikke hadde noen gode minner om faren. - Nei, lød svaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen er sammen med to yngre søsken og moren er tiltalt for å ha drept faren og ektemannen på Sørlandet sykehus den 11. desember i fjor.

- Fikk jevnlig juling

Under aktor, statsadvokat Erik Erland Holmens utspørring onsdag formiddag, fortalte kvinnen en rystende historie om en oppvekst i Norge og Jugoslavia som var preget av grenseløs vold og trusler fra faren.

Helt siden jenta var fire år gammel har hun jevnlig fått juling med alt fra belter til bordbein og strømkabler. Fra hun var ti år ble hun nesten daglig utsatt for voldtekt av faren, forklarte tiltalte.

- Straffet med tennvæske

En gang, etter at de flyktet til Norge i 1999, helte faren tennvæske over henne og truet med å tenne på. Grunnen til dette forklarte kvinnen, var at faren var sint fordi han dagen før ikke hadde greid å gjennomføre seksuelle overgrep fordi det var andre til stede i huset.

- Han helte tennvæske på meg på kontoret, ute på verkstedet. Han sa han skulle sette fyr på meg. Jeg måtte sitte der med de våte klærne på i flere timer. De første par timene så jeg ingenting for jeg fikk tennvæsken i øynene, fortalte kvinnen.

Vold

Også søsknene og moren ble utsatt for samme voldelige behandling. Kommunikasjonen mellom dem ble imidlertid alltid overvåket og kontrollert av faren. Blant annet foretok han i skjul videoopptak i huset. Det skal også ha blitt funnet digitalt opptaksutstyr etter at mannen ble drept.

- Jeg visste om videofilmingen, men har aldri tidligere hørt om lydopptakene, forklarte 20-åringen til aktor.

- Du har gitt ganske stygge beskrivelser av din far. Var det ikke noe som var fint ved ham, lurte aktor på.

- Nei, ingenting, svarte kvinnen.

(NTB)