Straffet for å ha banket tiltalt overgriper

Den 18 år gamle mannen skal ha dopet ned to småjenter på 13 år med rohypnol og forgrepet seg på dem. Han er ikke straffet. Nå er jentenes fedre straffet for å ha banket opp overgriperen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver

Agderposten. Overgrepet skal ha skjedd i fjor høst. Den 18 år gamle mannen er tidligere dømt for ran mot småbarn.

Denne gangen skal han ha gitt jentene rohypnol, også kjent som voldtektsdop. Da 13-åringene var ute av stand til å sette seg til motverge, skal han ha forgrepet seg på dem.

Saken har ennå ikke vært oppe i retten. 18-åringen er tiltalt for utuktig omgang med de to jentene.

Fedrene til jentene ønsket å få 18-åringens versjon av hva som hadde skjedd. De varslet politiet om at de ville snakke med gutten. I løpet av møtet mellom fedrene og gutten, følte de to mennene seg truet. Til Agderposten sier en av de to at han trodde at gutten trakk kniv mot dem.

- Jeg har aldri lagt skjul på at han ga oss et påskudd til å gi ham juling etter det han hadde gjort, sier han til lokalavisa.

Mennene har også blitt fortalt av andre at den 18 år gamle overgriperen har truet med å drepe dem.

Politiet valgte å ikke ta ut siktelse mot fedrene etter episoden, men 18-åringen klaget avgjørelsen inn for Statsadvokaten i Agder. Deretter fikk mennene i stedet bot på 5000 kroner hver.

- Det må være noe galt et sted når vi blir straffet med 5.000 kroner, mens mannen som skal ha forgrepet seg på de to jentene fortsatt går fri, sier de to til Agderposten.

Mennene føler at de ikke har noe annet valg enn å betale bøtene.

- Vi føler nå at saken er fullstendig snudd på hodet.