- Straffet fordi jeg er kjendis

TRONDHEIM (Dagbladet): Trønder-rockeren Terje Tysland ble i går dømt til 18 dagers ubetinget fengsel for å ha slått en lensmannsbetjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kan virke som om jeg blir straffet strengere fordi jeg er kjendis, sier Tysland.

Tidligere i år fant Orkdal herredsrett at Tysland burde slippe å havne bak murene. «Under tvil» kom retten til at betinget fengsel var tilstrekkelig, selv om vanlig rettspraksis tilsier ubetinget fengselsstraff for vold mot offentlig tjenestemann.

Påtalemyndigheten anket saken inn for Frostating lagmannsrett, som i går tok anken til følge i en enstemmig dom.

- Et helvete

- Jeg skulle likt å være ferdig med dette helvetesåret, sa en ganske fortvilet Terje Tysland til Dagbladet etter at dommen var avsagt.

Han anket saken på stedet, i håp om å få endret straffeutmålingen i Høyesterett.

Det var uttalelser fra statsadvokat Arne K. Uggerud som fikk rockeren til å føle seg strengere dømt på grunn av sin kjendisstatus. Uggerud mente at en betinget reaksjon overfor Tysland ville ha en dårlig signaleffekt, fordi medieomtalen har vært så stor.

Grillparty

Sammenstøtet med ordensmakten skjedde under et grillparty på en campingplass i Sør-Trøndelag natt til 24. juni i fjor. Politiet skulle pågripe Tyslands kone, som var mistenkt for promillekjøring.

Rockartisten, som var beruset og ville hjelpe kona, blandet seg inn i arrestasjonen. Han har forklart at han slo et slag mot lensmannsbetjenten som en provokasjon, fordi han ønsket å bli pågrepet og følge kona til politistasjonen.

I lagmannsretten i går avviste Tysland på det sterkeste lensmannsbetjentens påstand om at han hadde slått et hardt slag.

- Det strider helt imot min natur å bruke enhver form for vold. Som gammel hippie mener jeg at kjærligheten går foran, sa Terje Tysland.

<B>ANKET PÅ STEDET: Terje Tysland