Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Straffet med mishandling

EGERSUND (NTB): - Det er godt vi ble stoppet. Slik avsluttet den 19 år gamle tiltalte jenta i dag sin forklaring i mishandlingssaken i Egersund. Da hadde retten fått høre om grov vold og liten medfølelse for offeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 19 år gamle jenta er den første av de ti tiltalte som i Dalane herredsrett forklarer seg om mishandlingen av en 21 år gammel jente. 19-åringen traff jenta sommeren 1996, og lot henne få bo hos seg.

- Hun fortalte om problemene sine, og jeg tenkte at jeg kunne hjelpe henne, forklarte 19-åringen. Men den nye venninnen ble etter hvert en belastning, følte hun, så hun ville kaste henne ut. Jenta flyttet ikke, og dermed startet mishandlingen av henne.

Aktiv

19-åringen la ikke skjul på at hun har deltatt i mishandlingen. Hun oppgav avstraffelse som grunn for mishandlingen.

Den 19 år gamle jenta tilsto i dag at hun har skutt mot 21-åringen med luftgevær. Ved ett tilfelle hvor hun var rasende på venninnen, sendte hun 20 kuler mot henne. Hun forklarte aktor at hun bare siktet mot bena, ikke mot overkroppen. Også flere av de andre tiltalte har skutt mot jenta, forklarte 19-åringen.

- Tenkte du aldri at det kunne være farlig å skyte på 21-åringen, spurte aktor Ketil Haukaas.

- Jeg tenkte ikke på at jeg kunne bli straffet for dette, var 19-åringens svar.

Tente på

19-åringen innrømmet også ha ha tent på sin 21 år gamle venninne. Sammen med flere av de tiltalte helte hun lighterbensin på offeret.

- Etter hvert helte vi på mer bensin. Det kom flere folk, og vi mistet kontrollen, forklarte 19-åringen. Hun innrømmet også at ytterdøren ble stengt slik at 21-åringen ikke skulle kunne rømme ut for å få slukket flammene i klærne sine.

«Brannleken» sluttet ikke før etter seks timer, da bensinflasken var tom. 21-åringen skal da ha bedt 19-åringen om at avstraffelsene måtte slutte. Hun lovet at hun ikke skulle gjøre noe galt mer.

19-åringen påpekte overfor retten at offeret bare hadde fått et lite brannsår etter denne episoden, og at hun aldri verken skrek eller gråt da hun ble skutt på eller satt fyr på.

Langfeldt

Psykolog Thore Langfeldt er oppnevnt som sakkyndig, og var til stede under rettssakens andre dag. Han vil også være til stede når de andre ni tiltalte skal forklare seg utover uken.

TORTUR: Psykolog Thore Langfeldt er opprettet som sakkyndig i egersundsaken. Han vil også være til stede når de andre ni tiltalte skal avhøres utover i uken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!