Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Straks vitner de dødsdømte

Tjostolv Moland stiller i retten om kort tid, klar for å bedyre sin uskyld.

FORKLARER SEG: I første rettsrunde nektet Joshua French (t.v.) og Tjostolv Moland å forklare seg. I dag skal etter planen forklare seg når ankesaken fortsetter. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
FORKLARER SEG: I første rettsrunde nektet Joshua French (t.v.) og Tjostolv Moland å forklare seg. I dag skal etter planen forklare seg når ankesaken fortsetter. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KISANGANI (Dagbladet): I dag starter ankesaken mot Tjostolv Moland og Joshua French opp igjen.

Til tross for ulike meldinger om at Moland skal ha innrømmet skyld, sier gutta til Dagbladet at de vil argumentere sin uskyld når retten igjen settes.

— Hvorfor skulle vi rane en bil i Kongo og forsøke å drepe tre personer? Hva er vårt motiv for å gjøre noe sånt? Da måtte vi vært høye på LSD eller narkotika. Jeg har aldri brukt narkotika i hele mitt liv, sier Joshua French.

Dagens hendelser i rettssalen kan du følge her.

Forsvarer seg
Det var onsdag tvil om saken skulle utsettes til fredag da et annet arrangement skulle foregå i rettssalen, men det er nå sikkert at saken tas opp i dag torsdag.

— Først vil de tiltalte forsvare seg selv. Hvis det fremdeles er tid igjen vil aktoratet begynne sin prosedyre, sier Andre Kibambe.

Moland stiller
Den norske advokaten Marius Dietrichson bekrefter at Tjostolv Moland kommer til å møte i rettssalen i morgen.

— Det er jo møteplikt hver dag, saken fortsetter i morgen og retten vil ha ham inn også i morgen. Jeg er kritisk til det fordi jeg mener at saken ikke burde gått for Moland sin del, tatt i betraktning hans uavklarte mentale situasjon, sier Dietrichson.

Advokaten antar at spørsmålet om utsettelse på grunn av Molands psykiske helse også vil bli behandlet av retten i dag.

Risiko for advokater
Under første runde av rettsaken mot Tjostolv Moland og Joshua French følte advokat Andre Kibambe seg usikker på sin egen sikkerhet.

Han forteller til Dagbladet at all tid utenfor rettssalen ble tilbrakt på hotellet Palm Beach i Kisangani. Kibambe mener det fremdeles er knyttet risiko opp til å være forsvarer for Moland.

— Folk sier at vi kan bli drept, men jeg er ikke bekymret, sier advokaten til Dagbladet. Andre Kibambe representerer nå bare Tjostolv Moland.

Tilbake i retten
Forsvarsadvokat Guillaume Likwala hadde lenge ansvaret for forsvaret av både Moland og French, men Andre Kibambe ble kalt tilbake som forsvarer for Tjostolv Moland.

Advokaten mener ankesaken er preget av tidspress og at retten ønsker å avgjøre saken så raskt som mulig.

- De gjennomfører ankesaken uten å tenke gjennom de viktige spørsmålene i saken, sier forsvarsadvokaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media