Corona

Strakstiltak for å stoppe «ukontrollert smitte»

Lørdag ble det registrert 22 nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune. Nå kommer strakstiltakene.

Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 60 800 +238
innlagt 135 +6
døde 544
påvist smittet 98 700 000+569.9K
døde 2 120 000 +13.2K
Se mer

- På bakgrunn av den ukontrollerte smittesituasjonen vi nå står i, innfører vi strakstiltak for å stoppe smittespredningen, skriver kommunen i en pressemelding søndag.

Kommunen varsler at de kommer til å stenge alle barnehager og skolefritidsordninger (SFO), og holde dem stengt hele uke 33.

Det vil fortsatt være et tilbud til barn som har foreldre i samfunnskritiske yrker, opplyser kommunen.

- Smittesituasjonen i Indre Østfold kommune er nå mer alvorlig enn det vi tidligere har sett under coronapandemien, skriver kommunen.

22 tilfeller

Det er bekreftet 22 nye smittetilfeller i kommunen lørdag, skriver kommunen på nettsidene sine.

Totalt er det nå bekreftet 112 smittetilfeller i kommunen.

Kommunen har også kalt også pressekonferanse om situasjonen og tiltakene klokka 18. De nye tiltakene i kommunen gjelder fra 22.00 søndag kveld.

TILBAKE: Statsminister Erna Solberg er tilbake fra sommerferie og møtte i ettermiddag pressen for å svare på spørsmål om coronasituasjonen. Video: Jeanette Nyhammer Vik. Reporter: Halldor Hustadnes Vis mer

Knyttet til utesteder

Mange av smittetilfellene knytter seg til et utbrudd på utestedene Snackbaren 1985, Mines og Corner Bar i Askim.

Alle utestedene sa til Dagbladet at de bidrar til smittesporingen.

- Det var mange gjester her sist fredag og lørdag kveld. Søndag fikk en av våre ansatte høre at en av gjestene, en mann tidlig i 20-åra, var i karantene med covid-19. Våre ansatte visste hvem det var, kontaktet sykehuset og legevakta, og mandagen tok helsemyndigheten her kontakt med oss, sa styreleder Fener Mohammed på Snackbaren 1985 til Dagbladet på torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer