-  Strålende bryllupsnatt

-  Strålende! sier Mille-Marie til Dagbladet om bryllupsnatta. Det nybakte ekteparet kom hand i hand og oste av glede på Fritzøe Brygge i Larvik i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Den store dagen og natta var overstått. Borte var sikkerhetsvakter, sperringer og hemmeligheter. Det var dagen etter den store feiringen. Kroppsspråket levnet ingen tvil, ikke ordene heller: Det var lykke og sol i begges ansikter.

-  Vi kom i seng ved femtida på morgenen, tror jeg, humrer den nygifte Stein Erik Hagen.

De nygifte er tydelig oppglødd etter en vellykket feiring ut i de små timer. De holdt selv ut lenge, men noen av gjestene ga seg ikke før grytidlig om morgenen.

-  Det gjaldt vel spesielt noen i den yngre garde, sier brudgommen.

En strålende natt

Mille-Marie Treschow smiler, men ikke mye beskjemmet, på spørsmål om hvordan hun reagerte på ektemannens beskrivelse av henne: Du er den skjønneste jeg vet.

-  Rørende, sier hun, og nøler ikke med å karakterisere bryllupsnatta slik: -  Strålende!

Etter tre-fire timer i seng var det ikke snakk om å slappe av for Norges rikeste ektepar. Brudestasen var av. Det skulle tas farvel med prominente gjester fra inn- og utland. Mange var invitert på brunsj på bryllupskokken Odd Ivar Solvolds restaurant på Fritzøe Brygge.

En spesiell gave

Vi traff det «nesten-kongelige» paret hand i hand. Bibelen fra Bondevik, gaver i krystall og edle flasker hadde de neppe rukket å studere nærmere etter en lang natt og morgen. Og hva skal man da svare på spørsmål om det er noe spesielt å trekke fram?

-  Det er gaven fra Larvik kommune. 10 000 kroner til minnefondet til Fritz Gerhard, sier Stein-Erik Hagen kontant.

Småpenger for ekteparet. Men en stor symbolverdi. Fondet er opprettet etter at Treschow-arvingen og hans kamerat i Løvenskiold-familien i Telemark døde under en skyteulykke for mange år siden.

Gaven, og gleden over den, viser at det bak stas, glitter og glamour også fins et alvor.

Klart for bryllupsreise

Tre dagers feiring gikk mot slutten i går, og snart er de på bryllupsreise.

-  Vi får vel vente noen dager, sier Hagen. Taus om når og hvor.

Christen Sveaas og Celina Midelfart visste det sikkert. De hadde det travelt med å forlate brunsjen på Fritzøe Brygge, i hver sin bil. På veien fikk kosmetikkdronningen med seg et slengkyss fra finanskjendisen, uten sykkelhjelm, men i kabriolet. Ingenting var i veien med humøret der heller.

På den tredje og siste dagen for bryllupsmarkeringen var det mottakelse for nærmere 800 mennesker i hagen på Fritzøehus. Her var fortsatt pomp og prakt, superkjendiser, men også «vanlige folk» som ekteparet har kontakt med: håndverkere, ansatte og forretningsforbindelser.

Rik og fattig var samlet på Fritzøehus. Den store folkefesten brudeparet hadde planlagt i Larvik, ble det ikke noe av, da byggingen av Picasso-statuen «Sylvette» ble stoppet på grunn av krangel med kunstnerens arvinger.

Til gjengjeld ble det i går på Treschow-godset avduket en byste av bruden selv, laget av billedhogger Per Ung.

STRÅLTE MED SOMMERSOLA: Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen strålte av lykke og tok seg tid til å snakke åpenhjertig med Dagbladet. Nå skal Norges mest omtalte brudepar for tida på bryllupsreise.