PENT PÅSKEVÆR: Det meldes sol og strålende påskevær på Øst- og Sørlandet den neste uka. Her fra påskefjellet på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PENT PÅSKEVÆR: Det meldes sol og strålende påskevær på Øst- og Sørlandet den neste uka. Her fra påskefjellet på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Strålende påskevær i vente for Sør- og Østlandet

Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge er ikke like heldige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - På Øst- og Sørlandet vil vi få ganske bra vær. Det vil bli mange dager med veldig fin sol framover, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen på Meteorologisk institutt til Dagbladet.

I dag passerer nedbørsbyger over landet. På Vestlandet skapte store mengder nedbør store forsinkelser i påsketrafikken. Ifølge meteorologen vil denne nedbøren endre seg på Østlandet og i sør.

- Det fine været i øst og sør vil vi også få i fjellområdene som ligger inn mot Øst- og Sørlandet. I Hemsedal for eksempel vil det i neste uke bli fine forhold, sier Johnsen.

Allerede i morgen kan temperaturen i Oslo-området komme opp i 12-13 grader. 

Ikke bra overalt Mens Øst- og Sørlandet får oppleve gode og jevne temperaturer, ser det ikke like lovende ut for været på Vestlandet, i Midt-Norge og lenger nord.

- Fram til og med skjærtorsdag ser det ut til at været på Vestlandet og i Trøndelags-fylkene vil bli betydelig mer variert. Her vil det blant annet bli en del dårlig vær, sier Johnsen.

Disse områdene kan likevel få godt vær de siste dagene i påska. Nordland opplever på sin side veldig variert vær, med byger i dag og i morgen. Meteorologen melder om bra vær på mandag, men varsler nedbør fra tirsdag til fredag.

- I Troms og Finnmark ser det ikke så ille ut. Disse fylkene har hatt lite nedbør så langt, men kan få mer utover i uka. Generelt så er det Vestlandet og Midt-Norge som får det dårligste påskeværet, og det vil vare fram til og med torsdag, sier Johnsen. 

OBS-varsler Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsler om mye nedbør i på Vestlandet sør for Stad, og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i dag og i morgen.

På Vestlandet er det meldt om mellom 60-80 millimeter nedbør i løpet av 24 timer. Nedbøren vil komme som snø over 700-900 meter.

I Aust-Agder, Buskerud, Telemark og Oppland er det også meldt om mye vind.

På hjemmesidene til Statens vegvesen kan du sjekke statusen på fjelloverganger, og andre trafikkmeldinger.