<strong>PENT PÅSKEVÆR:</strong> Det meldes sol og strålende påskevær på Øst- og Sørlandet den neste uka. Her fra påskefjellet på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PENT PÅSKEVÆR: Det meldes sol og strålende påskevær på Øst- og Sørlandet den neste uka. Her fra påskefjellet på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Strålende påskevær i vente for Sør- og Østlandet

Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge er ikke like heldige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - På Øst- og Sørlandet vil vi få ganske bra vær. Det vil bli mange dager med veldig fin sol framover, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen på Meteorologisk institutt til Dagbladet.

I dag passerer nedbørsbyger over landet. På Vestlandet skapte store mengder nedbør store forsinkelser i påsketrafikken. Ifølge meteorologen vil denne nedbøren endre seg på Østlandet og i sør.

- Det fine været i øst og sør vil vi også få i fjellområdene som ligger inn mot Øst- og Sørlandet. I Hemsedal for eksempel vil det i neste uke bli fine forhold, sier Johnsen.

Allerede i morgen kan temperaturen i Oslo-området komme opp i 12-13 grader. 

Ikke bra overalt Mens Øst- og Sørlandet får oppleve gode og jevne temperaturer, ser det ikke like lovende ut for været på Vestlandet, i Midt-Norge og lenger nord.

- Fram til og med skjærtorsdag ser det ut til at været på Vestlandet og i Trøndelags-fylkene vil bli betydelig mer variert. Her vil det blant annet bli en del dårlig vær, sier Johnsen.

Disse områdene kan likevel få godt vær de siste dagene i påska. Nordland opplever på sin side veldig variert vær, med byger i dag og i morgen. Meteorologen melder om bra vær på mandag, men varsler nedbør fra tirsdag til fredag.

- I Troms og Finnmark ser det ikke så ille ut. Disse fylkene har hatt lite nedbør så langt, men kan få mer utover i uka. Generelt så er det Vestlandet og Midt-Norge som får det dårligste påskeværet, og det vil vare fram til og med torsdag, sier Johnsen. 

OBS-varsler Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsler om mye nedbør i på Vestlandet sør for Stad, og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i dag og i morgen.

På Vestlandet er det meldt om mellom 60-80 millimeter nedbør i løpet av 24 timer. Nedbøren vil komme som snø over 700-900 meter.

I Aust-Agder, Buskerud, Telemark og Oppland er det også meldt om mye vind.

På hjemmesidene til Statens vegvesen kan du sjekke statusen på fjelloverganger, og andre trafikkmeldinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer