Strålende!

Chelsea har vunnet seks på rad, scoret mest av alle, og ikke sluppet inn et eneste mål. Likevel får manager Mourinho bøtter av kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere kritiske røster hevder at Chelsea er blitt et kjedelig lag å se på. Et lag med en grunnleggende defensiv orientering og ute av stand til å underholde.

På norsk: Et lag som praktiserer effektiv, men kjedelig «ræva-fotball».

Slike påstander får manager Mourinho til å tenne.

Underholdning

-  Vår taktikk er en vinnende taktikk, sier Mourinho.

-  Når vi må, spiller vi angrepsfotball av høy kvalitet. Det har vi vist flere ganger i år. Men andre ganger er det snakk om å kontrollere motstanderne, ikke la dem få en eneste mulighet. Da kan det være riktig å konsentrere seg om det defensive spillet.

Kritikken mot Chelsea skjøt ny fart etter Champions League-matchen mot Anderlecht tidligere i uka. Etter ledermålet la Chelsea seg i forsvar.

-  Jeg forstår ikke kritikken. Vi vant kampen. Hvorfo skulle vi ta sjansen på å gi bort ledelsen? Jeg er veldig fornøyd med måten vi spiller på, sier Mourinho til BBC.

I går motbeviste Chelsea langt på vei kritikken. Mot hitill ubeseirede Charlton leverte Chelseas stjernegalleri en annen omgang som i alle fall langt på vei fortjener å bli kalt brukbar fotball-underholdning.

Jernkontroll

Hernan Crespo prikket inn 1-0 og Arjen Robben doblet ledelsen i to eksempler på at Chelsea kan spille meget serverdig angrepsfotball.

Og med full pott, 12-0 i målforskjell og jernkontroll på alt de driver med, er spørsmålet i det hele tatt om det er mulig å stoppe Josè Mourinhos seiersmaskin .