Stråler av selvtillit

På overtid demonstrerte Kjell Magne Bondevik at han har lagt sykdommen bak seg. Han skar effektivt gjennom, først internt, så med forhandlingspartnerne. Selv om prisen var å gi høyresiden full pott, reddet Bondevik både sitt politiske og sitt personlige ettermæle som statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Takk for i natt, Siv.

Stedet er Stortinget, dagen etter at Høyre, Fremskrittspartiet og regjeringspartiene hadde dratt i land en løsning på budsjettkrisa natta før. Mannen som takker med glimt i øyet, er landets statsminister. Og hun som får takken er Carl I. Hagens kronprinsesse, Siv Jensen.

Kjell Magne Bondevik er storfornøyd. Budsjettforliket er ikke bare en politisk seier for statsministeren. Det er også en personlig seier for mannen som ble sykmeldt med depressiv reaksjon. Først natt til i går var han helt sikker på at han ville fortsette som statsminister.

Stopp den mannen!

En uke tidligere begynte man å bli utålmodige i KrFs stortingsgruppe.

Hvorfor griper ikke Kjell Magne Bondevik inn?

Så nærmer det seg D-dag for en budsjettavklaring, og Einar Steensnæs er fortsatt bundet på hender og føtter. Mens man i stortingsgruppa er villig til å fortsette regjeringssamarbeidet nesten for enhver pris, er fagstatsråder fra alle de tre partiene mer mistroiske.

Vendepunktet kommer da Thorbjørn Jagland fjerner all tvil om hva som er hans mål: Å ta statsministerjobben fra Kjell Magne Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer