Strålevern-sjefen refset lege-topp

Strålevernets toppsjef Ole Harbitz raste mot legeforeningen, da han oppdaget at Norges Miljøvernforbunds og Kurt Oddekalvs strålekonferanse var godkjent som spesialistkurs.

- FORSØKTE IKKE Å UTØVE PRESS: I en e-post refset Ole Harbitz, direktør i Statens Strålevern, legeforeningen for å ha godkjent Kurt Oddekalvs og Norges miljøvernforbunds stråle-konferanse som spesialistkurs for norske leger. 
Foto Thomas Bjørndalen / SCANPIX
- FORSØKTE IKKE Å UTØVE PRESS: I en e-post refset Ole Harbitz, direktør i Statens Strålevern, legeforeningen for å ha godkjent Kurt Oddekalvs og Norges miljøvernforbunds stråle-konferanse som spesialistkurs for norske leger. Foto Thomas Bjørndalen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER (dagbladet.no): I forrige uke måtte Helsedirektoratet tåle kritikk for å ha innledet på den internasjonale forskerkonferansen om elektromagnetisk stråling og helse. Stavanger-konferansen var arrangert av Norges miljøvernforbund med dens omdiskuterte leder Kurt Oddekalv i spissen. Men at Den norske legeforening valgte å godkjenne konferansen som spesialistkurs for sine medlemmer, er blitt forbigått i stillhet. På legeforeningens hjemmeside ble konferansen satt opp som videreutdanningskurs i spesialitetene allmenmedisin, arbeidsmedisin og indremedisin. Dette vakte sterke reaksjoner internt i Statens strålevern.

- Forsøkte ikke å stanse kurset

I en e-post Dagbladet.no har fått tilgang til, retter strålevernets toppsjef Ole Harbitz sterk kritikk mot generalsekretær Geir Riise i Den norske legeforening. E-posten ble sendt en snau måned før konferansen. Men Harbitz avviser at han forsøkte å presse legeforeningen til å stanse kurset.

- Nei, hva slags maktmidler skulle jeg ha til å gjøre det? sier direktøren i Statens strålevern. - Legitimerer OddekalvKonferansen besto av forskere fra hele verden. I e-posten til legeforeningens generalsekretær 21. oktober, skriver Harbitz at det er «påfallende» at invitasjonen til kurset ikke opplyser om at Norges miljøvernforbund er arrangør og dermed «kunnskapsleverandør til norske legers spesialistutdanning».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer