Strålte i Bangkok

Mens Fai Pantanwong (10) fikk være prinsesse for en kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tiåringen Fai fikk sitt livs største opplevelse tirsdag, da hun fikk være prinsesse for en kveld og overrakte blomster til kronprins Haakon.

Den lille jenta skulle egentlig ha møtt det norske kronprinsparet på et dagsenter for barn, som Norsk Misjonsselskap driver i Bangkoks slum. Men det thailandske vertskapet fant det ikke sikkert nok å ta med sine norske gjester til et område som de betrakter som utrygt.

Så i stedet for å få besøk på dagsenteret, fikk Fai komme til mottakelsen i den norske ambassadørens hage, hvor hun attpåtil fikk overrekke blomster til selveste kronprinsen.

Den lille jenta som hadde fått låne et nydelig thailandsk antrekk for anledningen, var tydelig preget av stundens alvor. Hun smilte likevel sjenert da hun overrakte blomstene til kronprinsen.

Den jevngamle norske tiåringen, Knut Johannessen, overrakte blomster til kronprinsesse Mette-Marit med et dypt bukk.

Dagsenteret der Fais mor har fått jobb etter at datteren ble tatt hånd om av senterets ansatte, drives i en bygning som var en tidligere heroinfabrikk. Her får barn fra seks måneder til tre år mat og omsorg på dagtid, mens litt større barn får undervisning i engelsk, kunst og kultur og mulighet til å delta i ulike aktiviteter etter skoletid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.