Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strålte i Bangkok

Mens Fai Pantanwong (10) fikk være prinsesse for en kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiåringen Fai fikk sitt livs største opplevelse tirsdag, da hun fikk være prinsesse for en kveld og overrakte blomster til kronprins Haakon.

Den lille jenta skulle egentlig ha møtt det norske kronprinsparet på et dagsenter for barn, som Norsk Misjonsselskap driver i Bangkoks slum. Men det thailandske vertskapet fant det ikke sikkert nok å ta med sine norske gjester til et område som de betrakter som utrygt.

Så i stedet for å få besøk på dagsenteret, fikk Fai komme til mottakelsen i den norske ambassadørens hage, hvor hun attpåtil fikk overrekke blomster til selveste kronprinsen.

Den lille jenta som hadde fått låne et nydelig thailandsk antrekk for anledningen, var tydelig preget av stundens alvor. Hun smilte likevel sjenert da hun overrakte blomstene til kronprinsen.

Den jevngamle norske tiåringen, Knut Johannessen, overrakte blomster til kronprinsesse Mette-Marit med et dypt bukk.

Dagsenteret der Fais mor har fått jobb etter at datteren ble tatt hånd om av senterets ansatte, drives i en bygning som var en tidligere heroinfabrikk. Her får barn fra seks måneder til tre år mat og omsorg på dagtid, mens litt større barn får undervisning i engelsk, kunst og kultur og mulighet til å delta i ulike aktiviteter etter skoletid.

Mange gatebarn søker til senteret, der de blant annet får hjelp til å lære folkeskikk og å komme seg på skolen. (©NTB)

En blid og opplagt kronprinsesse Mette-Marit under mottakelsen i residensen til den norske ambassadsøren i Bangkok i kveld.
Kronprinsesse Mette-Marit hadde tatt på finskoene under mottakelsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media