Stram løkke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sleiken Eiendomsmekling har besluttet å legge ned 24 av sine filialer på øvre Grünerløkka. Jeg dro innom en av dem, et lekkert hjørnelokale, og ble møtt av en oppspilt Hege Bluse.

– Endelig skjer det noe. I månedsvis har jeg arrangert visninger rundt omkring i folks private hjem og ikke solgt så mye som en fransk balkong. Men straks vi holder visning i et av våre egne lokaler, kommer folk strømmende.

Ganske riktig: Et par nysgjerrige sjeler kikker seg rundt blant forlatte skrivebord og henslengte prospekter. Tomme annonserammer smiler skjevt mot hutrende grünere på fortauet.

– Det sto i annonsen at dette lokalet ligger på øvre Grünerløkka, men det er vel strengt tatt «nedre», sier jeg antydende.

– Nedre Grünerløkka finnes ikke lenger. Ingen får solgt noe der, bortsett fra dem som selger varene sine per gram. Nå heter alt «øvre Løkka», helt opp til Storo.

Bluse og hennes kolleger har allerede kvittet seg med flere av lokalene, som de har fått i oppdrag å leie videre på vegne av gårdeierne.

– Disse lokalene egner seg utmerket for å selge kolonialvarer, sier hun. Du vet, brød og melk og slikt.

Jeg kommer i prat med en av de nysgjerrige, en mildt forvirret trendanalytiker. Han har gått konkurs.

– Plutselig snudde pendelen. Jeg bomma helt.

Nå vurderer han å starte en ny kjede, Deli Eleven.

– Vi skal bare selge elleve forskjellige varer, barkemuffins, tran-panini, pellets-big-bite og sånn. Det er det som gjelder nå. Er du med?

– Jo …

– Jeg tenkte også på suppekjøkken, med uteservering som bare er åpen om vinteren. Viktig å ikke kalle det noe fancy – Suppe i sentrum, La det skje og liknende. Det toget har gått.

– Hva med bare Suppekjøkken?

– Nja, det høres også trendy ut, gjør det ikke? Huff, ikke spør meg, alt har blitt så komplisert.