Corona:

Strammer inn: - Ikke ring!

I går ble det innført en ny kommunal forskrift i Vågan kommune. Det skapte full forvirring blant befolkningen.

SMITTEUTBRUDD: Vågan kommune bestemte i går å innføre en ny kommunal coronaforskrift. Det har de gjort etter det har oppstått et større smitteutbrudd i kommunen, som kan knyttes til to barer i Henningsvær. Foto: Marianne Løvland / NTB
SMITTEUTBRUDD: Vågan kommune bestemte i går å innføre en ny kommunal coronaforskrift. Det har de gjort etter det har oppstått et større smitteutbrudd i kommunen, som kan knyttes til to barer i Henningsvær. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går ble det innført en lokal forskrift i Vågan kommune, etter et større utbrudd i kommunen.

Til nå er det registrert 33 smittetilfeller som knyttes til et smitteutbrudd som spores til to barer i Henningsvær, ifølge hjemmesidene til Vågan kommune.

I den nye lokale forskriften heter det at man bare kan ha besøk av fem personer i private hjem, i tillegg til husstanden. Det er også innført skjenkestopp klokka 24:00.

- Over 20 telefoner

Det har gjort at flere har blitt så forvirret at kommunen bestemte seg for å legge ut et innlegg på Facebook for å klargjøre.

- Det som skjer er at folk ikke leser den lokale forskriften godt nok, og så tror de at barnedåpen eller bryllupet deres nå må avlyses. Men det er jo ikke tilfellet, sier ordføreren i Vågan kommune, Frank Johansen (Sp), til Dagbladet.

I innlegget ber de folk om å lese de lokale forskriftene nøye, og understreker at private arrangement på offentlig sted fortsatt følger nasjonal forskrift med 100 personer innendørs.

Kommuneoverlegen, som er vedkommende som har skrevet innlegget, ber folk som har leid lokaler til dåp eller bryllup, til å ikke ringe ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer