Coronavirus

Strammer inn i Telemark-kommuner

Skien, Bamble og Porsgrunn kommune får strengere smitteverntiltak. Det har regjeringen bestemt.

STRAMMER INN: Skien, Bamble og Porsgrunn kommune får strengere smitteverntiltak. Foto: Vidar Ruud / NTB
STRAMMER INN: Skien, Bamble og Porsgrunn kommune får strengere smitteverntiltak. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kommunene får tiltaksnivå B fra midnatt, natt til søndag 9. mai. Tiltakene varer til og med tirsdag 25. mai, skriver regjeringen i en pressemelding.

Tiltaksnivå B innebærer blant annet at alle arrangementer utenfor hjemmet forbys, full skjenkestopp, stenging av treningssentre og svømmehaller og påbud om hjemmekontor der det er praktisk mulig.

Årsaken er det høye smittetrykket i kommunene.

- Det er raskt økende smitte i Grenlandsområdet, og situasjonen er alvorlig og uoversiktlig. Kommunenes arbeid med smittesporing og testing er under press. For å få kontroll med smitten innfører regjeringen strenge regionale tiltak, skriver helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldinga.

I tillegg krever regjeringen at kommunene blir enige om flere lokale tiltak, blant annet begrensning i hvor mange man kan ha besøk av. Dersom dette ikke skjer, kommer regjeringen til å innføre det strengeste tiltaksnivået i området.

Strammer inn

Dagbladet har tidligere lørdag skrevet at statsforvalteren i Vestfold og Telemark besluttet å anbefale at regjeringen strammer kraftig inn på smittevernreglene i tre kommuner i Telemark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer