Coronavirus

Strammer inn i Telemark-kommuner

Skien, Bamble og Porsgrunn kommune får strengere smitteverntiltak. Det har regjeringen bestemt.

STRAMMER INN: Skien, Bamble og Porsgrunn kommune får strengere smitteverntiltak. Foto: Vidar Ruud / NTB
STRAMMER INN: Skien, Bamble og Porsgrunn kommune får strengere smitteverntiltak. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

- Kommunene får tiltaksnivå B fra midnatt, natt til søndag 9. mai. Tiltakene varer til og med tirsdag 25. mai, skriver regjeringen i en pressemelding.

Tiltaksnivå B innebærer blant annet at alle arrangementer utenfor hjemmet forbys, full skjenkestopp, stenging av treningssentre og svømmehaller og påbud om hjemmekontor der det er praktisk mulig.

Årsaken er det høye smittetrykket i kommunene.

- Det er raskt økende smitte i Grenlandsområdet, og situasjonen er alvorlig og uoversiktlig. Kommunenes arbeid med smittesporing og testing er under press. For å få kontroll med smitten innfører regjeringen strenge regionale tiltak, skriver helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldinga.

I tillegg krever regjeringen at kommunene blir enige om flere lokale tiltak, blant annet begrensning i hvor mange man kan ha besøk av. Dersom dette ikke skjer, kommer regjeringen til å innføre det strengeste tiltaksnivået i området.

LETTELSER: Statsminister Erna Solberg presenterte onsdag 5. mai lettelser i tiltakene for de som er vaksinerte mot coronaviruset. Video: Regjeringen Vis mer

Strammer inn

Dagbladet har tidligere lørdag skrevet at statsforvalteren i Vestfold og Telemark besluttet å anbefale at regjeringen strammer kraftig inn på smittevernreglene i tre kommuner i Telemark.

De anbefalte at kommunene Bamble, Porsgrunn og Skien innfører tiltaksnivå B, som er det nest høyeste smittevernnivået, skriver Statsforvalteren på nettsidene sine.

Høye smittetall

Fredag fikk Skien kommune meldt til sammen 51 positive covid-19 prøver, melder kommunen på sine nettsider. 41 av disse hadde kjente nærkontakter.

I Porsgrunn ble det meldt om 13 nye smittede fredag.

- Porsgrunn og Skien står for nesten 15 prosent av smittetilfellene i Norge siste døgn, sa assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NRKs Nyhetsmorgen fredag.

Smittetallet i Vestfold og Telemark var på totalt 99 det sist døgnet. Til sammenlikning er det registrert 75 nye coronasmittede i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer