Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strammer inn karanteneregler

Norske helsemyndigheter opplyser at det også innføres 14 dagers karantene for personer som ankommer Norge fra Danmark og Island.

GARDERMOEN: Helene Legernes ankom nylig fra New York. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Lørdag har Folkehelseinstituttets regler for hvem som skal i karantene blitt strammet inn ytterligere. Tidligere måtte personer som ankom Norge etter reise fra utenfor Norden settes i 14 dagers karantene.

Nå omfatter dette også personer som ankommer Norge fra Danmark og Island.

- På grunn av utviklingen av korona i Danmark og på Island er det i forskriften bestemt at også personer som ankommer fra disse landene må i karantene i 14 dager, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

SYNGER: Folk over hele Italia møtes på balkongene sine for å synge sammen som et tegn på nasjonalt fellesskap og utholdenhet. Video: Andrea Sannino / Instragram Vis mer

Svalbard-nekt

Det er også vedtatt at personer som ankommer Norge, ikke skal reise til Svalbard før utløpet av karanteneperioden.

Med de nye bestemmelsene, er det bare personer som reiser fra Sverige eller Finland, som slipper karantene ved ankomst til Norge. Personer som har oppholdt seg i andre land, og reiser via Sverige eller Finland, settes også i karantene.

Det har også kommet presiseringer angående personer som viser symptomer på smitte.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Karanteneregler

Personer i karantene, som utvikler symptomer i løpet av karanteneoppholdet, skal oppholde seg i isolering fra symptomer inntrer, til sju dager etter symptomfrihet.

Med isolering menes at personen oppholder seg i eget hjem eller annet egnet oppholdssted.

Personer som har symptomer ved ankomst til Norge, skal umiddelbart i isolering på sted anvist av kommunelegen. Personer med symptomer kan ikke benytte offentlig transport til anvist sted for isolering, skriver Helse- og omsorgsdepartementet på sine nettsider.

Lørdag opplyste Folkehelseinstituttet at 907 personer er blitt bekreftet smittet med coronaviruset i Norge. Foreløpig er én person bekreftet omkommet, og FHI har opplyst at de vil oppdatere dødstallet på mandag.

Hele Norges coronakart