Strammer inn nikab-reglene i Oslo

Må vise ansikt.

TYDELIGERE REGLER: Høgskolen i Oslo og Akershus varsler tydeligere regler for bruk av nikab for studentene.                     Foto: NTB Scanpix
TYDELIGERE REGLER: Høgskolen i Oslo og Akershus varsler tydeligere regler for bruk av nikab for studentene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag meldte avisa Varden at Høgskolen i Telemark har vedtatt å forby bruken av det omstridte plagget når studentene er i en såkalt læringssituasjon.

Nå varsler også Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) innstramming av dagens regler:

- Vi har ikke et generelt forbud mot nikab, men en policy som sier at i læringssituasjoner, og ute i praksis der det kreves at man har et åpent ansikt, vil bruk av nikab være uforenlig med deltakelse i slike øvelser. Dette vil gjelde for eksempel for sykepleiere og lærere, sier studiedirektør Marianne Brattland ved HiOA til Dagbladet. 

- Vi gjennomgår nå vår policy, og ønsker å tydeliggjøre denne for studentene, slik at de er kjent med dette før de starter sine studier hos oss, sier studiedirektøren, som foreløpig ikke vil røpe hva innstrammingen innebærer.

- Har det vært situasjoner der policyen deres har blitt utfordret?

- Unntaksvis. Det har skjedd. Men det har løst seg, og ikke vært et problem for oss, sier Brattland.  

Nikab-nekt Ifølge avisa Varden fikk en student ved lærerutdanningen i Telemark beskjed om å ta av seg nikaben, eller slutte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer