MØTTE PRESSEN FØR LANDSMØTET: Partisekretær Raymond Johansen, partileder Jens Stoltenberg og nestleder Helga Pedersen under partiets pressefrokost med partiledelsen på Folkets Hus onsdag morgen, i forkant av landsmøtet 2013.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN FØR LANDSMØTET: Partisekretær Raymond Johansen, partileder Jens Stoltenberg og nestleder Helga Pedersen under partiets pressefrokost med partiledelsen på Folkets Hus onsdag morgen, i forkant av landsmøtet 2013. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Strammer inn sikkerheten rundt Ap-landsmøtet

Det første Ap-landsmøtet etter 22. juli har ei historisk streng sikkerhetsramme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen åpner Ap's landsmøte på Folkets Hus i Oslo. Partisekretær Raymond Johansen gjør det klart at sikkerheten er strammet inn.

- Det skyldes ikke 22. juli, men skjer etter en helhetsvurdering, sa Johansen på en innledende pressekonferanse i onsdag morgen der partiledelsen møtte media.

På landsmøtet vil det komme rundt 1000 personer: 300 delegater, 200 pressefolk, 100 observatører og gjester, folk fra landsstyret og ansatte i organisasjonen..
 
I tillegg til adgangskontroll må alle som skal inn på landsmøte gjennom en sikkerhetskontroll der bager og vesker skannes. Det er første gang slike tiltak tas i bruk i landsmøtesammenheng.

Sikkerhetsopplegget rundt landsmøtet er etter det Dagbladet får opplyst, jobbet med siden i fjor høst, i tett dialog med politiet. Det blir påpekt at en del av sikkerheten følger naturlig av at statsministeren og en rekke statsråder vil være tilstede.

- Jeg kommer ikke til å kommetere ytterligere sikkerhetstiltak, utover å si at vi samarbeider med oslopolitiet, sa partisekretæren.