Coronaviruset:

Strammer inn

Nå er det påbudt med munnbind i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.

PÅBUD: Ordførerne i Stavanger, Sandnes, Sola og Randagberg fastslår at det blir munnbind-påbud etter høye smittetall på Nord-Jæren. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Onsdag kveld møtte ordførerne i Stavanger, Sandnes, Sola og Randagberg pressen, for å orientere om coronasituasjonen på Nord-Jæren.

Ifølge ordfører i Stavanger, Karia Nessa Nordtun (Ap), er Rogaland nå det stedet i landet, som har det høyeste R-tallet.

- Situasjonen er mer alvorlig enn det vi skulle ønske, fortalte ordføreren.

Som en konsekvens av dette har de fire kommunene derfor valgt å innføre munnbindpåbud for alle sammen over 12 år. De som av medisinske årsaker ikke kan benytte seg av munnbind, er også unntatt forskriften.

Påbudet gjelder i kollektivtrafikken og innendørs der det ikke er mulig å holde avstand, for eksempel på kjøpesentre og i taxier.

- Det er ikke aktuelt med strenge tiltak, men vi må ta noen grep. Vi må droppe håndhilsning og klemming en stund, fortalte Nordtun.

- Betyr ikke nedstengning

Hun får også støtte av sin kollega i Sandnes, Stanley Wirak (Ap):

- Dette betyr ikke nedstengning. Dette er et grep for å holde smitten nede, sier han.

Nordtun fortalte samtidig at hun har tro på at dette er en situasjon som kommunens innbyggere og næringsliv vil komme seg igjennom samlet. Hun oppfordret samtidig Nord-Jærens innbyggere til å unngå klemming og håndhilsing.

- Tenk dere om, og ta ansvar for deg selv og andre, sa Nordtun.

Innfører ikke coronapass

Til tross for munnbindpåbudet, er det foreløpig ikke aktuelt for de fire kommunene å innføre coronapass nå. Likevel er dette noe de vurderer fortløpende.

- Hvis smitten fortsetter å stige vil vi ta i bruk koronasertifikat, men ikke nå, sa Sola-ordfører Tom Hennig Slethei (Frp).

Ifølge ordførerne er rundt 40 prosent av de som har fått påvist smitte i regionen, uvaksinerte. Ordførerne oppfordret derfor at de som ennå ikke har vaksinert seg, til å gjøre det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer