Strammer opp Oslo bystyre etter aksjeavsløringer

Men SV-representant vil gå lenger.

TAR GREP: Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) lovet en gjennomgang av aksje- og økonomireglene for bystyrepolitikerne i Oslo. Nå har foreslaget kommet og skal til politisk behandling. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
TAR GREP: Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) lovet en gjennomgang av aksje- og økonomireglene for bystyrepolitikerne i Oslo. Nå har foreslaget kommet og skal til politisk behandling. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo bystyres direktør har foreslått en rekke innstramninger for hovedstatens politikere. Forslagene kommer etter at Dagbladet i fjor høst avslørte at Oslo-politikerne i strid med eget regelverk lot være å opplyse om aksjeeierskap for millioner av kroner i bystyrets økonomi- og interesseregister.

• Les Åpenhet for dummies

En sjekk Dagbladet gjorde av hvilke aksjeposter representantene hadde ført opp selv, mot opplysninger i Aksjonærregisteret viste at blant annet blant annet bystyrerepresentant James Stove Lorentzen (H) og Elin Horn Galtung (H) lot latt være å opplyse om store aksjeposter og brøt regelverket. Lorentzen hadde blant annet latt være å føre opp et selskap som drev eiendomsforvaltning i Oslo.

Nyvalgt Oslo-ordfører Marianne Borgen reagerte på avsløringene.

- Vi må gå gjennom regelverket for økonomiske interesser blant bystyrepolitikere. Det er grunn til å både tydeliggjøre og stramme det inn. Dette tar vi på dypeste alvor, sa Borgen til Dagbladet.

- At politikerne bruker registeret er viktig. Dette handler om både åpenhet og kamp mot korrupsjon, sa Borgen videre. Forslaget I forslaget fra direktør Siv Songedal til Forretningsutvalget foreslås flere innstramninger, i tillegg til det gjeldende regelverket:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer