Strand- og dykkersøk etter mann som falt fra seilbåt

Det pågår strandsøk i området der en mann i 50-årene er savnet etter at han falt over bord fra en seilbåt i Hjeltefjorden i Hordaland søndag.

Sjøsøket etter den savnede mannen ble avsluttet ved midnatt søndag kveld, mens strandsøket ble trappet ned før det ble startet opp igjen mandag formiddag.

- Det pågår nå et strandsøk i området, i tilfelle mannen har kommet seg på land. Det pågår også søk med dykkere i området, opplyste Hovedredningssentralen for Sør-Norge mandag formiddag.

Mannen falt i sjøen etter at han trolig ble truffet av en bom i forbindelse med låring av seil, opplyste Vest politidistrikt søndag kveld. Det omfattende søket til sjøs ble satt i verk like etter klokken 15.30.

- Mannen hadde ikke redningsvest på seg og ble slått på sjøen av seilbommen. Han var på seiltur med sin norske samboer i en Bavaria 32 da ulykken skjedde. Hun varslet politiet om hva som hadde skjedd, sier politiets operasjonsleder Lars Geitle til BT.

Politiet fant søndag et par sko som etter alt å dømme tilhører den savnede mannen. Skoene ble funnet på en holme i Hjeltefjorden, mellom Askøy og Litlesotra.

Ifølge NRK var det to personer om bord i seilbåten, men bare en av dem er savnet. Båten ble lokalisert i nærheten av Anglavika på Litlesotra.

Både redningsskøyter, redningshunder, luftambulanse, redningshelikopter, en brannbåt, Kystvakten og Røde Kors har deltatt i søket.