Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stranddramaet går verden rundt: - Tok fram kameraet mitt da hun falt sammen

En strandgjest tok en dramatisk video av det som skjedde.

DRAMATISK: Det ble dramatisk da ei 20 år gammel kvinne ble pågrepet på stranda i Wildwood i New Jersey 26. mai. Videoen av hendelsen, filmet av en annen strandgjest, vekker oppsikt. Video: @HewittLexy / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptaket viser en politimann i den amerikanske delstaten New Jersey som slår løs på en ung kvinne på stranda i helga.

Konfrontasjonen, som skjedde lørdag ettermiddag, ble filmet av en annen strandgjest, og har til nå blitt sett over to millioner ganger på Twitter.

Filmen viser flere politimenn fra Wildwood-politiet som jobber med å holde en kvinne nede på bakken. Kvinnen er 20 år, og er tilsynelatende alene mot politimennene.

20-åringen siktet for vold mot politiet

Politibetjentene jobber med å holde kvinnen nede, en av dem knytter neven og slår tre ganger mot henne mens de andre holder henne i beina.

Flere strandgjester flokker seg rundt, og noen ber kvinnen om å slutte å kjempe imot politimennene.

Nå er 20-åringen siktet for vold mot en politibetjent, for å spytte på en politibetjent, motsette seg arrest og bruk og besittelse av alkohol, fordi hun er mindreårig.

En av strandgjestene som befant seg i nærheten av basketaket var Alexis Hewitt, som også filmet hendelsen. Hun lå like ved, og våknet da hun hørte bråket. Hun forteller ABC News om det som møtte henne.

- Jeg oppdaget hva som foregikk da hun falt. Alle ropte og jeg våknet, og tok fram kameraet mitt da hun falt sammen, forteller hun.

Videoen ble lagt ut på Twitter, og har fått stor internasjonal oppmerksomhet. Senere har Wildwood-politiet lagt ut en uttalelse på sin facebookside, hvor det blant annet kommer fram at de har åpnet en intern etterforskning etter hendelsen. De involverte politimennene er dessuten tatt ut av operativ tjeneste.

Finner videoen «alarmerende»

Politisjef Robert Regalbuto har sagt at han finner videoen alarmerende, men vil ikke forhaste seg når det kommer til å dømme noen før vi har de faktiske resultatene av etterforskningen, skriver politiet.

Selv om videoen viser en politiopptreden som flere reagerer på, er mye av historien fremdeles ganske uklar.

Ifølge et vitne skal mye ha skjedd før videoen begynner. Den 20 år gamle kvinnen skal ha angrepet den ene politimannen og sparket ham i skrittet, før hun løp sin vei. Kvinnen skal også ha spyttet på en av politimennene.

The Guardian skriver at politiet har varslet at de vil slippe video fra betjentenes kroppskameraer som beviser kvinnens oppførsel.

Det skal dessuten ikke være første gang kvinnen har vært i bruduljer med politiet. Nettstedet Heavy skriver rettsdokumenter viser at hun ble arrestert i 2016, siktet for tyveri, overfall, innbrudd og for å være til fare for andre. I november i fjor erklærte 20-åringen seg skyldig deler av siktelsen. Hun ble dømt til fire års betinget fengsel.

Slettet Facebook-innlegg

Kvinnen selv skrev et innlegg på Facebook etter hendelsen om hva som skjedde, som hun nå har slettet. Heavy har imidlertid gjengitt posten, som beskriver hendelsesforløpet slik 20-åringen hevder det foregikk.

- Jeg hadde alkohol. Det var «Memorial Day» og 90 prosent av folk er mindreårige som drikker på stranda. To politimenn kommer mot meg og spør meg og vennen min hvor gamle vi er.

- Vi sa hvor gamle vi var, og ble promilletestet. Testen var negativ. Jeg sa at jeg ikke drakk, og at alkoholen var forseglet, noe de så. De ble stående, og den ene politimannen fulgte etter meg da jeg skulle ta en telefon.

Hun skriver videre at politimennene ikke dro sin vei.

- Så jeg spurte om de ikke hadde noe bedre å gjøre enn å hindre mindreårige i å drikke på stranda, og at det er mye mer alvorlige ting som foregår. Så politimannen sa at han hadde tenkt å la meg gå, men nå skulle han skrive meg opp, og ba om navnet mitt.

Kvinnen skriver videre har hun ikke ga ham navnet, og deretter fikk beskjed om at mannen kom til å arrestere henne.

- Jeg ville ikke gi ham info om meg når jeg ikke hadde gjort noe galt. Han sa at han skulle arrestere meg, og kom mot meg med håndjern.

- Låste hodet mitt

Kvinnen beskriver deretter at hun ropte etter datterens far, snublet og ble taklet av politimannen, som slo hodet hennes mot sanda. Kvinnen hevder hun besvimte, og sloss mot ham på alle måter hun kunne for å få mannen vekk.

- Da låste han hodet mitt med armen rundt halsen min, dyttet meg og tok kvelertak, jeg gispet etter luft.

Videre erkjenner kvinnen at hun burde gitt politiet navnet sitt, og dermed delvis hadde skyld i det som skjedde.

- Men hele denne situasjonen ble taklet feil, og blåste ut av proposjoner fordi disse svinene ikke gjorde jobben sin slik de er trent til å gjøre den. Kanskje det er slik de trener dem nå for tida, hvem vet i den verdenen vi lever i i dag, skriver hun.

Kvinnen har ikke uttalt seg til noen medier, men også NBC Philadelphia omtaler det nå slettede Facebook-innlegget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media