KOM SEG LØS: Den 30 tonn tunge finnhvalen kom seg i dag løs ved hjelp av tidevannet, etter å ha vært strandet siden onsdag. Problemet er at den svømte innover i fjorden da den kom seg løs. Nå frykter man at den skal grunne på nytt.
Foto: Claus Fisker / Scanpix
KOM SEG LØS: Den 30 tonn tunge finnhvalen kom seg i dag løs ved hjelp av tidevannet, etter å ha vært strandet siden onsdag. Problemet er at den svømte innover i fjorden da den kom seg løs. Nå frykter man at den skal grunne på nytt. Foto: Claus Fisker / ScanpixVis mer

Strandet «dansk» hval kom seg løs - svømmer feil vei

Frykter finnhvalen har satt seg fast igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Den store finnhvalen som hadde satt seg fast på en strand i Vejlefjorden i Danmark, har kommet seg fri og svømmer igjen, melder NTB.

Den 15 meter lange og 30 tonn tunge hvalen var levnet få sjanser til å overleve, men fredag kveld opplyste Sydøstjyllands politi at finnhvalen svømmer igjen.

Hvalen kom seg løs ved hjelp av tidevannet ved 17-tiden.

Imidlertid melder Danmarks Radio at det er en stor risiko for at hvalen går på grunn igjen fordi den svømte innover i fjorden etter at den var kommet seg fri.

- Den pustet og pustet og beveget kroppen fra den ene til den andre siden. Plutselig var den løs og svømte av gårde, forteller et øyenvitne til den danske lokalavisa Vejle Amts Folkeblad.

Da hvalen startet sin flukt innover i fjorden, ble brannvesenet tilkalt. De satte umiddelbart en båt i vannet i et forsøk på å skremme hvalen andre veien, skriver avisa.

BT.dk melder at hvalen i 21-tida ligger stille igjen. Tilstanden til finnhvalen er ikke kjent.

Dagbladet følger saken.

FINNHVAL: Finnhvalen er en truet dyreart. Foto: AP/Benny F. Nielsen/SCANPIX
FINNHVAL: Finnhvalen er en truet dyreart. Foto: AP/Benny F. Nielsen/SCANPIX Vis mer