Strandet i gresk fergekaos

Fergestreiken i Hellas rammer flere titalls tusen turister. - Vi visste ingenting da vi kom hit. Nå sitter vi fast i Aten, sier Ole-Magnus Stensrud som skulle med familien til øya Paros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streiken begynte tirsdag, og i dag ble det bestemt at den kommer til å være i hvert fall ut lørdagen. Arbeidstakerorganisasjonen truer også med å forlenge den ytterligere.

Ole-Magnus Stensrud landet i Aten sammen med kona Kari Leven og to barn i går. De har bestilt hotellrom på Paros, men kommer seg ikke ut til øya.

- Vi visste ikke noe før vi landet på flyplassen. Det er klart det er kjedelig, men vi har nå innkvartert oss på et hotell her i Aten, sier han til Dagbladet.no.

Mange av turistene kjente ikke til streiken på forhånd, og det har vært stor pågang hos hotellene i hovedstaden. Flere hoteller er allerede fulle.

- Vi får prøve igjen i morgen. Det kan jo hende partene kommer til enighet, sier Stensrud.

- Må ut til sjøen

Familien har reist ned på egenhånd, og skal være i Hellas i tre uker. Første stopp på veien skulle være Paros, og etter hvert var planen å også besøke andre øyer.

- Dersom ikke streiken løser seg, må vi i hvert fall komme oss ut av Aten. Vi må ned til sjøen, slik at vi får badet litt.

I tillegg til alle som ikke kommer seg ut på øyene, er det tilsvarende vanskelig for de som allerede er der å komme seg til fastlandet igjen.

Det er pensjonssystemet som har ført til at ferge-arbeiderne har gått ut i streik. Myndighetene insisterer på at endringer må til for å hindre at systemet går konkurs. Landet har en voksende eldregenerasjon og lav fødselsrate.

Ferietips i siste liten

Finn din favorittøy

<B>STREIKEVAKT: En gresk sjømann passer på ferga som ligger i havna utenfor Aten.
POPULÆR ØY: Familien Stensrud skulle hit til øya Paros, men sitter strandet på fastlandet på grunn av streiken.