Strandløven startet Italias mareritt

Lega-leder Matteo Salvini er blitt mer kjent for strandbesøk enn politikk. Nå spiller han høyt om Italias framtid.

VIL HA ALL MAKT: Som innenriksminister og visestatsminister har Lega-leder Matteo Salvini brukt sommeren på å møte velgere på Italias strender og kritisere egen regjering. Nå har han sørget for statsminister Giuseppe Contes avgang, og sikter selv på sjefsstolen. Dette bildet er tatt bare dager før han fremmet mistillitsforslag mot Conte. Foto: REUTERS/Antonio Parrinello/NTB Scanpix
VIL HA ALL MAKT: Som innenriksminister og visestatsminister har Lega-leder Matteo Salvini brukt sommeren på å møte velgere på Italias strender og kritisere egen regjering. Nå har han sørget for statsminister Giuseppe Contes avgang, og sikter selv på sjefsstolen. Dette bildet er tatt bare dager før han fremmet mistillitsforslag mot Conte. Foto: REUTERS/Antonio Parrinello/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Putin-beundreren og lederen for ytre høyre-partiet Lega, Matteo Salvini, spiller nå et høyt spill i Italia.

I dag annonserte statsminister Giuseppe Conte at han går av som landets statsminister etter å ha ledet en den populistiske og dysfunksjonelle regjeringen bestående av ytre høyre-partiet Lega og populistiske Femstjernersbevegelsen i et drøyt år.

- Kjære Matteo

Conte sa rett ut at konflikten med Lega-leder Matteo Salvini har gått for langt.

For drøyt to uker siden, mens Salvini reiste rundt på velgerfrierferd på Italias strender, fremmet han et mistillitsforslag mot statsministeren i sin egen regjering, den partiuavhengige Conte.

- Kjære Matteo. Ved å skape denne krisen har du påtatt det et stort ansvar, sa Conte i et flammende innlegg i sin avskjedstale i senatet i dag.

Strandløve

Han kalte Lega-lederen «uansvarlig», «opportunist» og «som en som bare tenker på seg selv». Statsministeren mener det var spesielt uansvarlig av Salvini å komme med mistillitsforslaget midt i den italienske sommerferien.

- Salvini har brukt denne tida på å reise rundt på strendene i Italia og solt seg i beundring og latt seg avbilde. Han er blitt kjent for det, kanskje mer enn han har vært til stede i politikken, sier Italia-ekspert og professor ved OsloMet, Steinar Stjernø, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer