Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strandsex vekker harme

Folk på Jæren lei og rystet over sex på Orrestranda. Rogaland naturistforening vil ha slutt på «dogging», sextreff og gangbangs.

RYSTET: Et par ble avbildet mens de utførte oralsex på Orrestranda på Jæren. Foto: Tipser Vis mer

Bildene tatt av en hobbyfotograf under en strandtur på søndag har nok en gang ført til en oppblussing av debatten om bruken av Orrestranda på Klepp på Jæren.

Den billedskjønne og populære stranda har i mange år også vært et yndet sted for naturister. Men, i tillegg til dette, har den også fått et rykte på seg for å være en møteplass for sex.

Spesielt er stranda blitt brukt til tilfeldig, avtalt sex mellom tilsynelatende ukjente mennesker. Jærbladet har blant annet tatt opp de anonyme sextreffene på stranda, og det var lokalavisa som tidligere denne uka først kunne bringe de nye oppsiktsvekkende bildene fra stranda.

RYSTET: En fotograf tok dette bildet på Orrestranda på Jæren søndag. Politiet opplyser at de har rykket ut til stranda flere ganger på grunn av seksuell aktivitet eller blotting. Foto: Tipser
RYSTET: En fotograf tok dette bildet på Orrestranda på Jæren søndag. Politiet opplyser at de har rykket ut til stranda flere ganger på grunn av seksuell aktivitet eller blotting. Foto: Tipser Vis mer

- Veldig uventet

Et av bildene viser to personer som går tur langs stranda. I gresset rett overfor sanda, oppå en liten høyde, har to menn sex.

Bildene fra hobbyfotografen viser også det som tilsynelatende er oralsex. Mannen, som ønsker å være anonym fordi han frykter bråk på grunn av bildene, ble overrasket da han tittet på bildene.

- Det var veldig uventet for meg å komme over noe slikt, men samtidig var det et kjent sted for slike treff.Jeg var på tur og skulle ta bilde av en hund og generelt strandbilder, sier fotografen til Dagbladet.

Men både fotografens øyne og kamera fanget opp mer.

- Det var da jeg oppdaget at det var noe som skjedde oppe i sanddynene og knipset et par ekstra bilder. Området er populært turområde sier han.

- Reiser seg opp

Turgåerne og mennene som hadde en hyrdestund i sanddyna skal ikke ha sett hverandre. Jærbladet har imidlertid fortalt om tilfeller hvor turgåere har blitt møtt av ubehagelige syn.

LEI: Rogaland naturistforening vil ha slutt på Orrestranda som et sted for sextreff. De mener det ødelegger for naturistforeningen, som har brukt stranda i flere tiår. Foto: Tipser
LEI: Rogaland naturistforening vil ha slutt på Orrestranda som et sted for sextreff. De mener det ødelegger for naturistforeningen, som har brukt stranda i flere tiår. Foto: Tipser Vis mer

- De som har sex ønsker å bli sett, har jeg hørt. Andre har sagt at de treffer på menn som reiser seg opp fra sanddynene og står nakne mens de går forbi.

Fotografen tipset politiet om hendelsen kort tid etter at han tok bildene. Politioverbetjent Arild Oftedal, opplyser til Jærbladet at politiet har rykka ut til Orrestranda flere ganger etter tips om blotting og annen uønsket atferd.

- Vi har vært ute noen ganger. Noen ganger har det vært i grenseland for hva som er lovlig og andre ganger har vi ikke fått tak i de som har gjort noe straffbart, sier han til avisa.

Rykker ut

Han sier at politiet ofte rykker ut i sivil bekledning til oppdragene og ber folk om å tipse dersom det er snakk om blotting eller uønska seksuell aktivitet.

Rogaland naturistforening er blant de som har benyttet den nordre delen av Orrestranda, og har forsøkt å gjøre deler av den til naturiststrand uten hell. Naturistforeningen går imidlertid ut mot de som har sex på stranda.

NORMALT: NRK-serien «Normal people» har høstet mye skryt, både i inn- og utland. Og det er ikke uten grunn. Video: HULU/Rød Løper Vis mer

- Det er et miljø ved parkeringsplassen nesten en kilometer unna der de driver med «dogging» og sånn, sier Tommy, styremedlem i Rogaland naturistforening.

Uønsket

Han ønsker ikke å stå fram med fullt navn i naturistdebatten. Han sier imidlertid at sextreff som «dogging» er uønskede elementer.

- Dogging er et treff der man avtaler at man for eksempel står med en rød lue, og at det da bare er å stappe den i henne eller han. Som hos de fleste andre naturister i landet, er dette uønskede elementer. Dette er ikke noe større problem enn i andre deler av landet, sier han.

Han sier naturistene i deres forening ikke har opplevd stigmatisering eller store problemer ved å være naturister i området.

- Ødelegger for oss

- Dette har ikke noe med våre medlemmer å gjøre. Vi vil ha de vekk fra området. Blotting og sextreff har ingenting med naturisme å gjøre.

- Vi vil dette til livs. Det ødelegger for oss. Naturistene brukt stranda i snart 50 år og denne problemstillingen kommer opp stadig i hele landet.

Tommy sier at spesielt de unge er opptatt av å ta disse debattene, og at organisasjonen deres har opplevd en medlemsvekst de siste tre åra

- At 20 personer skal ha en gangbang, det er så utrolig ødeleggende, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!